nicke_95 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 znacie jakieś języki obce? albo jakie chcielibyście umieć? ja umiem angielski (no, na poziomie rozszerzonym w drugiej klasie gimnazjum... +dodatkowy, więc nie wiem czy można to nazwać umieniem uczę się) a chciałabym umieć hiszpański 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Angielski, rosyjski, trochę niemiecki, C++ bo to też język "obcy" dla większości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar_3103 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Ja nawijam po niemiecku i uczę się po angielsku. I umiem liczyć do 10 po rosyjsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Ja nieźle "łaciną" władam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamond Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Angielski, francuski i chcialbym rosyjski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Niemiecki, angielski i koleżanka na przerwach uczy mnie po rosyjsku . Chciałabym umieć duński. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 kiedyś angielski i niemiecki, teraz łacina hyhyhy a jaki język bym chciała znać.... hmmmm..... tajemnica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 ja to bym chciał migowy znać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 kiedyś angielski i niemiecki a chciałbym umieć hiszpański i fiński Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Angielski i niemiecki , no i łacina podwórkowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted December 8, 2009 Administrator Share Posted December 8, 2009 Niemiecki, kiedyś rosyjski, a teraz wdrażam w życie holenderski ;p .A jaki chciałbym się nauczyć ? Hmmm....suahili Ps: no i oczywiście opanowana łacina Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk2009 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 angielski i trochę niemiecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Na pewno warto znać angielski. Jakoś nim władam. Całkiem nieźle idzie mi z polskim. Więcej języków nie potrzebuję. Na pewno praktyczne są hiszpański i francuski. Fajnie brzmi węgierski i języki skandynawskie (jakby czytali od tyłu). Za to nie znoszę chińskiego i włoskiego (za dużo miałem z nimi do czynienia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lappina Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 11 lat nauki niemieckiego i 2 lata angielskiego, więc coś tam umiem ale nie za dużo, a no i łacina podwórkowa opanowana do perfekcji, a chciałbym łacinę i rosyjski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurczak Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Angielski niezły+kiepski niemiecki. Chciałbym się nauczyć łaciny, Trudna jest?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Podwórkowa - nie Prawdziwa - od osób której się uczyły wiem że raczej tak, mimo że tam chyba wiele czasów nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Angielskiego uczę się z 8 lat, niemiecki trochę ponad rok, ale z tego niemieckiego niewiele umiem... Jeśli patrzeć na to tak jak Atreyu to umiem jeszcze JS, (X)HTML, CSS, PHP i zaczynam z Javą. A chciałbym umieć Jave(lepiej) i C++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba92 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 A ja nawijam biegle po polsku,dobrze po angielsku i słabo po niemiecku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Znam trochę angielski...(co się okazało w wielu przypadkach, uczę się go krócej niż dzieci z gimnazjum, które miałem "przyjemność" uczyć na praktykach...) Niemieckiego uczę się już chyba 12lat a właściwie osłuchuję się z nim;P Na studiach przez rok poznawałem Łacinę (ale nie tą podwórkowa) niestety pamiętam bardzo niewiele, głownie tylko sentencję. Z rosyjskim mam styczność prawie codziennie głównie słucham... (swojej kobiety ;P) ewentualnie mogę wykrzesać z siebie jakieś podstawowe zwroty lub wierszyki. Ale najbardziej intryguje mnie język japoński i może kiedyś jak będę miał więcej czasu to coś w tym kierunku zadziałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 o jeeej jak dożo z was językami włada szczególnie angielskim.... a czy ktoś z was rozmawiał po angielsku z 18letnim anglikiem??? pewnie nie... może to i lepiej bo by się okazało za wszystkie lata spędzone na tych lekcjach angielskiego nie przynoszą żadnego rezultatu okazuje się ze nie rozumiemy co anglik do nas mówi.. prawda jest taka ze angielski który uczycie się w szkole można wykorzystać tylko przy oglądaniu wiadomości, oglądaniu izby lordów na żywo, lub oglądania występów królowej, a z resztą będziecie mieli problem się dogadać i tym optymistycznym akcentem kończę post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 I tym optymistycznym akcentem dostajesz ostrzeżenie za to, że muszę po tobie poprawiać w języku, w którym wydawać by się mogło powinieneś sobie radzić. A swoje złote myśli możesz zachować dla siebie zamiast generalizować i wkładać wszystkich do jednego kosza i jeszcze ich osądzać. Nie masz zielonego pojęcia czy będą potrafili się dogadać czy nie. Na pewno to co sobą reprezentują w zupełności wystarczy na to aby być komunikatywnym, czyli przekazać pewną informacje i odwrotnie. A tak na marginesie to praktycznie codziennie mam do czynienia z rdzennymi Anglikami więc wypraszam sobie te uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Oryginalna nie będę ale sie wpiszę Ciut angielskiego, ciut niemieckiego, ni w ząb rosyjskiego, hiszpański mój ulubiony lecz z braku motywacji... wiadomo Dobrze, że ryby nie władają biegle łaciną, bo tu to już wogóle... Chyba więc jednak przy naszym rodzimym polskim zostanę, bo przynajmniej łatwo w ucho wpada, nie...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trelus Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 do kolegi melosmiacz ja bym to nazwał raczej amerykańskim niż angielski.bo ciężko z angolami się dogadać.ale ja widzę że kolega wyżej to rozpisuję się o angielskim.a z polskim nieciekawie u kolegi a powiedz angolowi niech nauczy się polskiego i dogadał się z hanysem w wielu językach występuje coś takiego jak gwara Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 ten post jest do shem ... widac ze jestes skanczonym idiota jezeli mi poprawiasz znaki interpunkcyjne, nie wpadniesz na to ze ktos nie ma polskiego windowsa .. nie wiem ktory jestes w kolejce po rozum ale pogadaj z tymi przed toba zeby cie przepuscili bo jestes przypadkiem bardzo indywidualnym mei: ostrzeżenie + ban na 7dni. shem: ode mnie też dostaniesz "parę" dni bo nie pozwolę sobie na takie wybryki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 No chyba Cię trochę poniosło. Odpocznij trochę od kompa ps. Kupując zeszyt nie wyprodukowany w Polsce też piszesz w nim z błędami i bez polskich znaków?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts