kowal263 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Witam! Nieśmiało pozwalam sobie poddać krytyce moje akwarium: Akwarium - 60x30x30 = 54l Filtr - Kaskada FZN-1 Oświetlenie - 2 x 15W Grzałka - 50W z termostatem Woda - temperatura 25C - 28C Dodatki - korzeń, tło - czarna wykładzina PCV z Komfortu, pod akwarium wykładzina PCV 3mm Flora Camomba Ludwigia Repens Mały Heniek Anubiasy Wąkrotka Blyxa Japonica Cryptocryny Mech Jawajski Fauna 8 x Rozbora Plamista 4 x Kirysek Pstry 4 x Krewetka Amano Aktualny Wygląd Akwarium Akwarium zalane 10.08.2009 z jednym restartem po drodze. Z góry serdeczne dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 -Powinieneś pozostawić tylko jeden gatunek kirysków i dokupić tak żeby było 6 sztuk. Do tego więcej otosów. -Bardzo dużo moim zdaniem psuje świetlówka. Jak roślinna to i ładniejsze światło dla oka i wydajniejsza byłaby Aquarella i do tego druga świetlówka dzienna, bo 15W w 54l jest oświetleniem standardowym czyli słabym. -Korzeń - przydałby się bardziej ambitny niż kawałek drewna . -To coś po prawej na górze to kotnik? Jak tak i nic w nim nie pływa to wyjmij bo tylko by miejsce zajmował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Naprawdę ładnie urządzone, ale ja bym jeszcze dał mech jawajski na korzeń i chyba by było git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Lepiej jak byś trzymał jeden gtaunek kirysków np. 5 pstrych. Akwarium ładne tylko mogłoby być więcej roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Skomentować mogę -radzić nie będę z prostej przyczyny . Zbiornik ma podobać się Tobie nie Mi . No ale nawiasem mówiąc mi się podoba bardzo . jak podrosną roślinki bezie jeszcze piękniej. Pozdrawiam i życzę sukcesów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Oświetlenie standard jest do zmiany, brak czasu i funduszy. Korzeń jest ciekawy póki co zostaje, pomyśle nad mchem, ciężko w Słupsku kupić. Kiryski razem "śmigają" aż miło popatrzeć, ulubieńcy całej rodziny. ps. to po prawej do odbicie z okna, dziś zrobię zdjęcia po zmroku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Oświetlenie standard jest do zmiany, brak czasu i funduszy. Korzeń jest ciekawy póki co zostaje, pomyśle nad mchem, ciężko w Słupsku kupić. Kiryski razem "śmigają" aż miło popatrzeć, ulubieńcy całej rodziny. ps. to po prawej do odbicie z okna, dziś zrobię zdjęcia po zmroku A we wszystkich sklepach sprawdzałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted October 9, 2009 Author Share Posted October 9, 2009 Dziś z wyjazdu służbowego do trójmiasta przywiozłem nowy korzeń, jutro zdjęcia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Mi się podoba, tylko...: - Zakryłbym termometr - Wycisnął powietrze spod tła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 Zdjęcie z nowym korzeniem, kamienie zabiorę jak korzeń przestanie wypływać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Baniak ładny Chociaż szczerze mówiąc bardziej podobał mi się z tym "kawałkiem drewna" Niż z tym nowym korzeniem, ale to tylko moja opinia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Hmm poprzednia wersja bardziej mi się podobała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Nowe zdjęcie z dziś rano... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steiner Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Nono.. Tylko pozazdrościć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Ładnie, tylko moim zdaniem ta fototapeta i żabienica nie pasuje za bardzo, na jej miejsce dałabym coś drobnolistne:) Ale ładny, estetyczny zbiorniczek, choć żwirek mógłby być drobniejszy, ale teraz się bawić w zmienianie - wiem, co to znaczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 To ja w obronie nowego korzenia się wypowiem... Bardzo lubię takie poskręcane więc twój jest po prostu fajniusi. Proponuję obsadzić go mchem a zwłaszcza tą górną, płaską część pnia. No i fototapeta bardziej jednolita by tu pasowała, z kolorystyką możesz poeksperymentować. Jak się roślinki rozrosną to i żabienica zacznie pasować do gąszczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted November 28, 2009 Author Share Posted November 28, 2009 Z "lepszą" tapetą i dodatkową świetlówką, teraz jest 2x15W Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Aktualne zdjęcie.... Co do zmian: - zamiast gupików są Microrasbora sp. “Galaxy” - doszedł Anubias na korzen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Ładnie ładnie , rośliny będą rosnąć --nurzaniec ci się rozrośnie uważaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted December 14, 2009 Author Share Posted December 14, 2009 Nowa fotka z wczoraj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Akwarium ładne , tylko obsada do bani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Witam. Długo długo mnie nie było, ale owszem akwarium istnieje i wygląda tak: Ostatnio przeszło spore zmiany i dopiero się "zarasta". Opinie, rady i krytyka mile widziane.. Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 Malutka aktualizacja.... Doszły dwie roślinki: - Ludwigia Peruviana - Hydrocotyla Verticiliata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Czy możesz podać aktualną obsadę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal263 Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 Czy możesz podać aktualną obsadę? 6x brzanka sumatrzańska 4x kirysek spiżowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts