Pley Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Akwarium 75x36x32cmOświetlenie Taśma LED 6500K SMD3528 ok 100cmFiltracja Circulator 650Flora Ceratophyllum demersum Fauna:Apistogramma cacatuoides WF 2+0Corydoras paleatus x 8Zbiornik funkcjonuje od paru miesięcy, lecz dopiero od paru tygodni stoi na nowym meblu ponieważ sprzedałem regał akwarystyczny, na którym dotychczas się ten zbiornik stał.Akwarium do niedawna było bardzo puste i dopiero parę dni temu w końcu wrzuciłem parę mniejszych korzonków, liści i rogatka, efekt? Oceńcie sami Kwestia obsady jest niektórym znana - miałem zamówioną parkę dzikich kakadu długi czas lecz przez pomyłke zostały wyłowione dla mnie dwa samce...Niedługo powinienem się rozstać z jednym z samców ( nie ma go na fotkach), a na jego miejsce powinny trafić 2 samiczki, dzięki czemu ostatecznie zostanę ze składem 1+2 Corydorasów jest trochę za dużo i albo z czasem będę redukował ich ilość lub całkowicie z nich zrezygnuje .Akwarium na nowym meblu - idealnie dostosowanym pod zbiornik o tych wymiarach (długości ) Tutaj już z docelową aranżacją - z racji jej "gęstości" nie planuje dodawać już żadnych ryb - nawet śmigaczyKakadu - moja gwiazda 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 (edited) Wzorcowe bw . Świetny projekt szafki i piękne korzenie również ładnie ustawione. Nie mam uwag. Edited June 28, 2013 by grzegrzół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Wiesz co Pley? Chyba muszę w końcu u siebie zrobić tą herbatę... Ładne. Piuropusz dzikusa też niezły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 O baniaku Ci pisałem, a tu dodam że samczyk rewelka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Brak słów by wyrazić to co czuję . Niech już dojada te damy do nich . Rybek zazdroszczę bardzo ,bardzo ,bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 (edited) Aranżacja bardzo ładna ale samiec jest bajkowy Edited June 29, 2013 by Tasman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziemian Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Pleyu, a jak tam mój samiec się ma ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted June 29, 2013 Author Share Posted June 29, 2013 Zapominam, że tutaj jesteś .Ano żyje sobie. Nie pokazuje swojego potencjału bo duży samiec jest dwukrotnie większy, ale też nie daje sobie w kaszę dmuchać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Samic dalej nie ma... Będą prawdopodobnie pod koniec Września .Przypominam, że malutki samiec kakadu WF jest na sprzedaż .Aktualnie jestem w trakcie prac nad zwiększeniem ilości światła w zbiorniku. Ma być to typowe CW, a niestety przy aktualnej ilości światła nawet rogatek nie chce przeżyć Dzięki Mei za foteczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinakolada Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Jak dla mnie samiec baardzo fotogeniczny Nawet kolory widać pięknie Super zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziemian Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 I to jest prawdziwa A. cacatuoides, a jakieś tam landrynki z hodowli które jak widzę to mnie na wymioty bierze. Prawdziwa czysta WF-ka, a nie hybryda cacatuoides/luelingi/allpahuayo Już się nie mogę ich do9czekać u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 W zbiorniku wiele się zmieniło. Przedewszystkim zaprezentowane samce na powyższych fotkach znalazły nowy dom, podczas gdy do mnie przyjechały nowe dzikusy Apistogramma cacatuoides w składzie 1+2.Ryby się zadomowiły i zaczęły rosnąć. Pewnie ciekawi jesteście dlaczego wolałem zostawić małego, młodego samca zamiast tego wyrośniętego, którego miałem dotychczas- ano zostawiłem mniejszego bo bardzo przypominał mi mojego pierwszego samca cacatuoides F1.Akwarium jako tako również się trochę zmienia- przede wszystkim taśma LED zrobiła OUT, a na jej miejsce przyszedł Naświetlacz LED 10W Zimny Biały. W akwarium jest teraz o wiele więcej światła, doszły 2 młode żabienice, a do końca przyszłego tygodnia przyjdzie do mnie Sagittaria subulata . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 (edited) Świetny klimat, piękne cacatuoides, za miesiąc planuje restart i po raz pierwszy stworzyć podobny klimacik w oparciu o te właśnie rybki więc mam do Ciebie pytanie gdzie zaopatrujesz się w Kakadu ?, chodzi mi konkretnie o samiczki bo z samcami nie ma problemu, w mojej okolicy są w każdym zoologu a na pytanie o samice to Pan rozkłada tylko ręce i mówi, że na giełdzie "nima" (wiadomo samiczki mniej kolorowe i się nie sprzedają). Edited October 16, 2013 by lesiu681 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Nie ma żadnych problemów z dostępnością samiczek hodowlanych samiczek Ja mam ryby dzikie, z tym było troche problemów.Jak bedziesz szukał i nadal nie znajdziesz to olej tych handlarzy, dla których liczy sie tylko pieniądz i sprzedaja wyłącznie samce- załatwie Ci hodowlane od kolegi, który ma naprawde ładne kakadu triple red. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 (edited) Nie ma żadnych problemów z dostępnością samiczek hodowlanych samiczek No właśnie słyszałem, że jeżeli są to tylko hodowlane a podobno to już nie to samo... Zresztą u mnie nie ma nawet hodowlanych. Restart planuje tak początkiem grudnia, będę się rozglądał a jak nie znajdę ciekawych osobników to na pewno zgłoszę się do Ciebie na Priv. Pozdrawiam. Edited October 16, 2013 by lesiu681 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 Pixelki zaczęły pływać, dostają sproszkowaną artemie . Całkiem udane fotki, więc pokazuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Gratulacje jeszcze raz , gdybyś nie powiedział to przecinków bym się nie dopatrzyła . Jak ja Ci teraz zazdroszczę ehhhh. Przecinki cudne :******. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Akwarium oficjalnie już skończone.Może kiedys dorzuce jakichś otosków czy coś tego typu .Teraz tylko zostało mi obserwować ryby. Druga samica właśnie tańcuje z samcem więc prawdopodobnie będę miał kolejne młode hehehehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Sesja samczyka WF . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Zbiornik wygląda bardzo naturalnie, ryby mają wymarzone warunki. Po raz kolejny pokazałeś, że masz rękę do aranżacji. A co do samca to wygląda świetnie, pozazdrościć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Piękna ryba, bez porównania z hodowlanymi sprzedawanymi w zoologach. Zazdroszczę reki do aranżacji akwarium.Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 Rosną, a nowe rodzeństwo już pływa . Apistogramma cacatuoides F1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinakolada Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Młodzież już taka podrośnięta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 Ano. Rosną sobie na destrytusie, suchej artemi dekapsulowanej i od niedawna na cyklopie mrożonym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts