penteleq Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Mam pokarm denny dla ryb. W akwarium mam otoski i kirysy i gdy wrzucam tabletkę na środek akwa (a czasami pod sam pyszczek) to one nie chcą jeść. Problem jest z otoskami, ponieważ już nie mam okrzemek i wydaje mi się, że one nie mają co jeść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Kolego, a jaki to pokarm im podajesz im pod nos? Może najzwyczajniej nie są głodne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Sposób numer 1. Dużo do nich mówisz, powtarzasz, że jak nie będą jeść, nie urosną i mobilizujesz je. Pamiętaj, nie krzycz na nie, bo mogą się obrazić. Sposób numer 2. Wyławiasz rybę, nalewasz wodę do kuli, wrzucasz rybki , wrzucasz jedzenie i mówisz im, że je nie odłowisz do ogólnego jeżeli nie zjedzą. Sposób numer 3. Wrzucasz jedzenie do akwarium, jak będą głodne to zjedzą, jak nie będą głodne to nie zjedzą. Mam nadzieje że pomogłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Jak masz tabletki do bani to ryby nie chcą jeść. Mam różne tabletki i np JBL Novum jedzą bardzo chętnie a inne raczej nie tykają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Ja mam TetraWaferMix i jedzą je chętnie zbrojniki, kiryski, a nawet helenki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 W moim akwarium Tetra Wafer Mix jedli wszyscy: Ancistrusy, Lorinecarie, Ampularie. Może zwyczajnie zrób im głodówkę, przez kilka dni. Puki podawałem TWM inny pokarm leżał prawie nietknięty. Przegłodź ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Wiem o czym piszesz- u mnie jest tak samo, otoski jakby w ogóle nie kumały, że tableta jest do jedzenia. Ale żyją, nie chudną, więc coś tam jeść muszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts