KubaWe Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Jakie było i jak wyglądało wasze pierwsze akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 15l. akwarium z 3 welonami potem doszły jeszcze pielęgnice meeka które po tygodniu padły a welony się z czasem przeniosły do większego i żyły długo jeden około 7 lat ale potem poszedł do nowego domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted July 31, 2011 Author Share Posted July 31, 2011 Moje było chyba jakieś 54 litry. Mieczyki, Molinezje, Zbrojniki, Kirysy, Gupiki - masakra! Bez grzałki, podstawowe oświtlenie. Bez cotygodniowych podmian... Miałem wtedy jakieś 8 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted July 31, 2011 Author Share Posted July 31, 2011 15l. akwarium z 3 welonami potem doszły jeszcze pielęgnice meeka które po tygodniu padły a welony się z czasem przeniosły do większego i żyły długo jeden około 7 lat ale potem poszedł do nowego domu Jakieś zdjęcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 W temacie nic o fotach nie wspomniałeś a fot nie mam i tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Nawet nie wiem ile moje pierwsze akwarium miało litrów. Gdzieś z kilkanaście a były w nim 2 molinezje i 2 mieczyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 2 welony w 20l kuli jeden anubias na małym korzeniu dostałem na urodziny z 8 lat temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Moje pierwsze to ramowe około 50l. Na początku miałem tam Gupiki, Molinezje i Neonki... Później to rożnie bywało Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Moje pierwsze to się muszę przyznać kula:( w wieku 5 lat:( wtedy miałem tam welonkę i młode gupiki co sąsiad rozmnażał i wtedy myślałem ze on robi cuda:D później było 25l do którego przywoziłem od kumpla molinezje około 30 szt w 25l (ale ze mnie bandzior) później doszło 54l i nadal je mam Mam nadzieję że nei dostanę bana za moją przeszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Ja miałem 10L, nawet mam zdjęcia. Wszystko pamiętam to opiszę dokładniej. Akwarium 10L, w nim 2 małe molinezje, jedna plastikowa roślina, jeden mały anubias. Filtr Aquael Fan Mini, światło z tego co pamiętam to lampka z żarówką 60W. Na pocieszenie dodam że zbiornik ten stał tylko tydzień (chyba nawet nie cały), potem było 25L, po około 2 tygodniach 25l wymieniłem na 63L, te 63L z pół roku stało i się zrobiło 135L i po kolejnych kilku miesiącach z 135L zrezygnowałem na korzyść posiadania obecnych 200L. Jak tak sobie patrzę na to zdjęcie to nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale w sumie nei było tak źle jak na pierwsze akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Później nadszedł czas na 112l. Ale to następna katastrofa! Pielęgnice Papuzie + Bocja + Zbrojniki + Kiryski. Bez podmian, fototapeta. Rybki rosły b. szybko. Rano Granulat, wieczór Cała kostka mrożonego. Były u mnie jakoś 8 miesięcy. Akwarium uważałem za super, ale jak się dowiedziałem, że rybki się nie nadają, to już mi nie przynosiło radości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Akwarium 25l Ramirezy,Sumatry,Brzanki różowe,kiryski spizowe,labeo,żałobniczka,zbrojniki nieb,kosiarki-Masakra Foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Przynajmniej dużo żywych roślin miałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Ja miałem kule około 10 lat temu Wtedy nie znałem się wogóle na rybach. Nie wiem ile l miała, ale średnica coś koło 25-35cm, trzymałem tam welonka i stadko neonków-Szok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Pierwszy baniak to 80 litrów a w nim wolna amerykanka Gupiki, mieczyki, molinezje, platki, gurami, skalary, zbrojniki niebieskie, glonojad syjamski, labeo, w między czasie jakieś brzanki, przeźroczka, danio pręgowane i malabarskie, motylowiec, brzanka rekinia(chyba szt2) , sum rekini również, żałobniczki, wielkopłetwy, bojownik, kiryski, sumy (przeróżne) i na szczeście więcej grzechów nie pamiętam. Oczywiście te ryby nie pływały wszystkie na raz - to było w ciągu jakiegoś czasu - jakaś tam padła, to trzeba było dokupić jakąś inną. Nawet karasie tam pływały. Ech - tak to jest jak się słucha rad sprzedawców (a miałem wtedy lat ledwo naście). Zdjęć na szczęście nie posiadam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał132 Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Moje pierwsze to było 10l a w nim 2 neonki(padły ) 2 rozbory(też )2 zbrojniki (żyją do teraz) chyba z 6 gupików. Boże przebacz mi te grzechy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin2983 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Ja mialem 25 litrów a w nim za radą miłego Pana z Kakadu: 4 gupiki 4 neonki 4 danio para mieczyków (sic!) gibbiceps (!!!) Miałem przy tym wielką hygrophilie, która się tak rozrosła, że rybki ledwo miały gdzie pływać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts