dominika1250 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Dzien dobry.. mam pytanie ktore moze sie wydawac glupie.. ale moze i nie. Da sie nauczyc rybek sztuczek? Na YouTube byl taki film.. ze facet nauczyl zlote rybki plywania w rozne strony.. pokazywal im gdzie maja plynac... slodziutkie Da sie nauczyc rybki sztuczek? Jedyne co udalo mi sie zrobic.. to nauczyc rybki ze jak tylko przechodze obok akwarium...''zupa rybna'' sie zbiera... a o 7 i 17 zbeiraja sie znowu w chmare.. pora karmienia. Znacie inne sztuczki ktore rybki da sie nauczyc???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Taka skromna sztuczka. Za każdym razem przed karmieniem naciskaj na szybę palcem. Po pewnym czasie gdy przyłożysz palca do szyby ryby będą się już zbierały do żerowania. Ot sztuczka która poruszy całą publiczność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Na YouTube byl taki film.. ze facet nauczyl zlote rybki plywania w rozne strony.. pokazywal im gdzie maja plynac... slodziutkie To nie sztuczka tylko jeśli ryby są głodne i będziesz jeździła palcem po akwarium to one będą płynąć za tym palcem. Przynajmniej u mnie tak jest, więc to żadna sztuczka. Wszystkie te "sztuczki" wynikają z tego, że ryby są głodne i jak szalone płyną tam gdzie jesteś, bo myślą, że z tego kierunku poleci jedzonko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 a tu jeszcze jendo pytanie sie zbiera ( yy... zaduzo pytam xP)... niby rybki nie widza swiata poza akwa.... bo sie odbijaja sciany.. to czemu jak przechodze z 1.5 m od akwa.. moze nawet 2 m widza mnie rybki? i sorki ze jeszcze jedno pytanko.. rybki spia? moje ( malutkie) od 20 stoja pod powierzchnia wody i nic nie robia, a duze od 21... a jak zapale swiatlo to zycie w akwarium.. jak zgasze to spiochy.. jak zaswiece to znowu plywaja xD ponaja rybki ''smak'' wlasciciela? chodzi mi o to ze jak dajesz jedzenie reka... to lapia troche twojego naskurka i czuja? bo jak moja babcia kaarmila to jesc nie chcialy....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 Na YouTube byl taki film.. ze facet nauczyl zlote rybki plywania w rozne strony.. pokazywal im gdzie maja plynac... slodziutkie To nie sztuczka tylko jeśli ryby są głodne i będziesz jeździła palcem po akwarium to one będą płynąć za tym palcem. Przynajmniej u mnie tak jest, więc to żadna sztuczka. Wszystkie te "sztuczki" wynikają z tego, że ryby są głodne i jak szalone płyną tam gdzie jesteś, bo myślą, że z tego kierunku poleci jedzonko. biedne rybki ale rybki sa zawsze glodne! zarloczki :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Oczywiście że ryby widzą poza akwarium co się dzieję wewnątrz pomieszczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 o... a czytalam ze nie... no ciekawe... a co z reszta pytan? u was tez rybki ''spia'''??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 1. Ryby widzą co się dzieje na zewnątrz. Ścianki nie powodują efektu lustrzanego jak patrzy się od środka. 2. Tak rybki śpią. Niektóre robią to nad wyraz ciekawie, np. brzanki sumatrzańskie śpiące głową w dół. 3. Smak właściciela? Piranie itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 No na swój sposób sobie śpią Tam gdzie nie gdzie przycupną i sobie odpoczywają Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 slodziusie :> i sory ze jeszcze jedno pytanie.. ale w moim starym akwarium moj hypostomus plecostomus (jeszcze jako bobasek...10 cm) smiesznie jadl... zamiast i dna.. to on stawal deba w wodzie (ogon na dol glowa do gory) i jadl z powierzchni wody jedzonko.. a potem jak skonczyl odbekiwal powietrze co polknal czasem mi sie udalo mu jedzonko wprost do pyszczka dac... co potem slodziusio gryzl a raz do palca sie przyssal mielsicie cos takiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 U mnie Giętkoząb też je z powierzchni wody i daje mu prosto do pyska jedzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 to lapia troche twojego naskurka i czuja? Oj tak - moje nawet mi paznokcie obgryzają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted July 9, 2011 Administrator Share Posted July 9, 2011 W dziale choroby widziałem jak pływały do góry brzuchami. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 xD czy jest cos slodszego niz rybcie? :kwiaty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Słodycze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 nie chodzi o jedzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 A może ładne dziewczyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 slodziusie :> i sory ze jeszcze jedno pytanie.. ale w moim starym akwarium moj hypostomus plecostomus (jeszcze jako bobasek...10 cm) smiesznie jadl... zamiast i dna.. to on stawal deba w wodzie (ogon na dol glowa do gory) i jadl z powierzchni wody jedzonko.. a potem jak skonczyl odbekiwal powietrze co polknal czasem mi sie udalo mu jedzonko wprost do pyszczka dac... co potem slodziusio gryzl a raz do palca sie przyssal mielsicie cos takiego? Tak. Jeden z moich gibicepsów je w ten sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Mój z poprzedniego akwarium też tak robił. Znalazłem starą fotkę więc przesyłam. Aha to nie powód do dumy bo mój tak robił jak nie dostał tabletek na dno do jedzenia. W wyniku głodu kombinował żeby coś zjeść. Na temat sztuczek od razu mi się przypomina cyrk --> wiecie jak słonia nauczyć tańczyć?? Puszczają mu muzykę i wprowadzają na gorącą blachę. W wyniku czego pali sobie "stopu,kopyta czy jak to nazwać" żeby je schłodzić podnosi je do góry. Później na wielkim cyrkowym show puszczają mu tą samą muzykę. Słoń od razu kojarzy fakty i podnosi na przemian nogi bo pamięta że zaraz będzie go to parzyło. Podobnie jest w sztuczkami z rybami. Nie daj im jeść to zrobią wszystko by je dostać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Nie wiem czy to podchodzi pod temat. Mój glonojad potrafi fajną sztuczkę. Zdarza mu się ciągać za sobą kupę wielkości ponad 20 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Hah to nie sztuczka, to życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Mój glonojad potrafi fajną sztuczkę. Zdarza mu się ciągać za sobą kupę wielkości ponad 20 cm Ćwiczył pewnie latami. Mój gibek też jadł z powierzchni to nic nadzwyczajnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Cieniasy. Kiedyś jak zaczynałem zabawę z akwarystyką to miałem rybkę która pływała do góry brzuchem cały czas. Mój glonojad potrafi fajną sztuczkę. Zdarza mu się ciągać za sobą kupę wielkości ponad 20 cm Ot, źle go karmisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 I po jakim czasie zrozumiałeś, że zdechła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 W zoologicznym widziałem skalara który też był oryginalny - pływał poziomo a nie pionowo. Nie wiem czemu później go tam nie widziałem. Może ktoś go kupił ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts