Sławek121 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 W tym temacie wpisujcie zauważone błędy techniczne Na tą chwilę zauważyłem, że nie zawsze widać zalogowanych userów. Nie wiem jak inni, ale ja nie zmieniam ustawienia logowania na anonimowe, więc zawsze powinienem być widoczny, a jednak raz jestem raz nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk93 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 (edited) Problem z logowaniem, na laptopie co ciekawe, na tel bez problemu Edited December 26, 2021 by eryk93 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk93 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Poprawiłbym też tego burgera, przesunąć go w lewo chociaż o te 20-30px, bo głupio to wygląda, a sam obrazek logo można zmniejszyć.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk93 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 A i chociaż połowę tych reklam wyrzucić, ja wiem, że to piniądz, ale bez jaj, nowych przez to nie przybędzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 W dniu 26.12.2021 o 08:15, Sławek121 napisał: nie zawsze widać zalogowanych userów. Nie wiem jak inni, ale ja nie zmieniam ustawienia logowania na anonimowe, więc zawsze powinienem być widoczny, a jednak raz jestem raz nie. Potwierdzam, nie zawszę się widzę w zalogowanych userach Przy wylogowywaniu często wyskakuje mi też "Coś poszło nie tak..." I zauważyłam, że nie działają grafiki z zewnętrznych hostingów (musiałam np. na nowo sygnaturę sobie ustawiać) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 My zieloni też mamy problem, nie możemy wykonywać żadnych operacji w dziale Encyklopedia Ryb. Któregoś dnia próbowałam przenieść tam temat i niespodzianka - nie da się. Mapet zauważył, że już nie tylko użytkownicy (tak jak było pierwotnie) ale również i moderatorzy nie mogą tworzyć tam tematów i nimi zarządzać. Doszliśmy do wniosku, że po nekromancji... tzn. reanimacji forum, ktoś pewnie zapomniał zaznaczyć żeby modzi mieli tam wszystkie opcje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niebieska Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Może nie tyle, że nie działa co by się przydała spacja w zaznaczonym fragmencie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Działy Sprzedam/ Kupię/ Oddam nie istnieją. Po kliknięciu w nie pojawia się komunikat z informacją, że strona nie istnieje. Zauważyłam to dopiero gdy nowa użytkowniczka założyła temat o oddaniu aksolotla i chciałam go przenieść. Myślę że na przyszłość lepiej byłoby powrócić do dawnej formy tych działów, bez udziwnień i przekierowań - z normalnymi tematami. Ale to oczywiście tylko taka moja osobista opinia wyrażona na marginesie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Właśnie sprawdziłem kiedy pisałem o niektórych błędach jakie wystąpiły po aktualizacji silnika forum. To było 22.07.2018r, zaraz po aktualizacji, napisałem do DawPi, który to instalował. Do tej pory nie odczytane... także ten, tego, Panie i Panowie... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 W dniu 10.01.2022 o 17:47, ahr napisał: Właśnie sprawdziłem kiedy pisałem o niektórych błędach jakie wystąpiły po aktualizacji silnika forum. I te błędy nie zostały naprawione? DawPi naprawiał forum po ostatniej awarii, był więc w grudniu online. Dlaczego nie odczytał twoich wiadomości, nie wiem, ale jako admin techniczny jest dostępny. Wszelkie naprawy, aktualizacje itp. leżą w gestii głównego Admina (właściciela forum) i to na jego decyzje teraz czekamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 12, 2022 Author Share Posted January 12, 2022 Tak się zastanawiam czy tylko ja uważam, że udogodnieniem było by gdyby po otwarciu danego tematu automatycznie wyświetlało ostatni post nie pierwszą stronę ? Niby dla zrozumienia jakiegoś problemu/tematu ważny jest pierwszy post, z opisem, ale uczestnicząc w jakiejś dłuższej dyskusji ( wchodząc po raz enty w temat ) interesujący jest ostatni wpis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 @Sławek121bo to w tę kropeczkę/gwiazdeczkę trzeba kliknąć, wtedy przenosi do pierwszego nieczytanego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 12, 2022 Author Share Posted January 12, 2022 W dniu 12.01.2022 o 17:57, ahr napisał: @Sławek121bo to w tę kropeczkę/gwiazdeczkę trzeba kliknąć, wtedy przenosi do pierwszego nieczytanego. O widzisz, nie wiedziałem. Dzięki:) To może jeszcze mnie uświadomisz czym się różni opcja gwiazdki od kropki, bo przy obu pokazuje się "Przejdź do pierwszego nieprzeczytanego postu" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Gwiazdkę masz jak się wypowiadałeś już w tym temacie. Jak nie to kropka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted January 23, 2022 Administrator Share Posted January 23, 2022 Staram się poprawiać na bieżąco ile się da. To co ja będę potrafił zrobić, to ja zrobię. A cała reszta, którą nie dam rady ogarnąć. To będzie szła lista do właściciela strony. Więc spokojnie. Zrobi się wszystko, potrzebuję trochę czasu po prostu :). Rzeczy proste robię od ręki, na cuda trzeba trochę poczekać Edit: Giełda powinna już działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted January 24, 2022 Administrator Share Posted January 24, 2022 W dniu 27.12.2021 o 20:51, Niebieska napisał: Może nie tyle, że nie działa co by się przydała spacja w zaznaczonym fragmencie. Nie jestem raczej w stanie tego obecnie poprawić. Daj w lokalizacji: : Warszawa. Wpisz dwukropek, spacja i dopiero miasto. Staram się szukać czy ja jestem w stanie to zmienić. Zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niebieska Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 To jest jakoś ukryte chyba w szablonie stylu forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Albo w spolszczeniu wystarczy oszukać i dodać ten dwukropek i spację? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted January 24, 2022 Administrator Share Posted January 24, 2022 W dniu 24.01.2022 o 11:02, ahr napisał: Albo w spolszczeniu wystarczy oszukać i dodać ten dwukropek i spację? To jest jedna z tych rzeczy, która jest na liście zadań do wykonania przez właściciela strony. To już nie moja "działka". Tak, ja tak zrobiłem u siebie w profilu. Dwukropek i spacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 W dniu 24.01.2022 o 17:27, ahaed napisał: Tak, ja tak zrobiłem u siebie w profilu. Dwukropek i spacja. Bo Ty leń jesteś 😜 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Kolejna rzecz do kolekcji, aczkolwiek ta akurat dotycząca nas modków. Coś się zmieniło po tym jak forum wstało i nie jestem w stanie połączyć pierwszego posta w temacie z kolejnym. Z pierwszym postem generalnie niewiele można zrobić, ponieważ ma opcje związane wyłącznie z zarządzaniem całym tematem i brakuje możliwości zaznaczenia/wybrania go osobno do moderacji. Widzę, że nie pisałam nic o tym w starym poradniku z działu modów https://forum.superakwarium.pl/topic/48168-moderacja-opisy-podstawowych-funkcji-poradnik/ czyli takiego problemu raczej wcześniej nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niebieska Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 W dniu 28.01.2022 o 23:54, Luna napisał: Coś się zmieniło po tym jak forum wstało i nie jestem w stanie połączyć pierwszego posta w temacie z kolejnym. Z pierwszym postem generalnie niewiele można zrobić, ponieważ ma opcje związane wyłącznie z zarządzaniem całym tematem i brakuje możliwości zaznaczenia/wybrania go osobno do moderacji. To nie tylko tutaj jest, to niestety błąd samego skrypt IPS i póki nie zostanie wydana łatka do skryptu nic się z tym nie zrobi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 W dniu 29.01.2022 o 09:48, Niebieska napisał: To nie tylko tutaj jest, to niestety błąd samego skrypt IPS i póki nie zostanie wydana łatka do skryptu nic się z tym nie zrobi. O, dzięki za informację dobrze wiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niebieska Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Szkoda tylko, że nie jest to dobra informacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 (edited) Nie wiem, czy to jest we władzy admina ahaeda, czy gdzieś na serwerze w ustawieniach, ale ograniczenia w stylu "Proszę zaczekać (ileś tam) sekund przed..." - i tu w zależności, czy chodzi o czata, czy o szukajkę widnieje "...przed następnym wyszukiwaniem", albo "...przed wysłaniem kolejnej wiadomości" - sprawiają, że się odechciewa... O ile z czatem jestem w stanie zrozumieć, żeby nie było nawału wiadomości na raz, o tyle w szukajce płynne przechodzenie z tematu na temat, czy ze strony na stronę, albo wpisywanie kolejnych słów w wyszukiwarce, to najpierw sklinanie, a potem... lepiej sobie podarować. O ile możliwe jest wywalenie tych ograniczeń czasowych, to ja bym się wpisała na "listę życzeń" z tym jachtem Edited January 30, 2022 by maziama 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts