Szewo11 Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Witam. Samiec utworzył gniazdo. Wyczytałem,że to normalne zachowanie. W akwarium jest wiele roślin i kokos,które tworzą liczne schronienia. Czy mogę wpuścić samicę do mojego akwarium? Co sądzicie o tym? problem jaki mamy oraz jeśli jest taka potrzeba zdjęcie ; Czy mogę wpuścić samicę?litraż zbiornika ; 25napowietrzanie ; deszczownica z filtra wewnętrznegofiltracja ; FILTR WEWNĘTRZNY JKA-IF301 DO AKWARIUM 30-50Lgatunki i ilość ryb ; 1 szt.bojownika syjamskiego-samiecrośliny ; wgłębka wodna,rotara,ludwigiainne sprzęty ; Grzałka z termostatem 50W do akwarium 20-60lstosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. ; nawozy-brak , pokarmy-suchy pokarm w postaci płatków firmy Sera,mix mrożony (ochotki,szklarka,daphnia,solowiec,czarny komar)parametry wody ; temperatura 26 *C , pH 7,0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Czy samicę masz już u siebie? Jeśli nie, to odpuść i nie dokupuj. Jeśli tak, to na czas tarła możesz wpuścić ją do samca, a po złożeniu ikry w gnieździe natychmiast odłowić do jej własnego zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniakMaster Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 I dla samca akwarium na styk zrób najwyżej tak jak mówił Dhuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewo11 Posted August 3, 2015 Author Share Posted August 3, 2015 Nie mam samicy. Wolałem zasięgnąć porady,zamiast skazać ją na cierpienie. Gdyby samica była na stałe z samcem to on zamęczyłby ją,tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 Zanim doszłoby do tarła, to mógłby ją ganiać bez przerwy i padłaby od stresu/chorób. Po odbytym tarle zwyczajnie by ją zatłukł, bo postrzegałby ją jako zagrożenie dla gniazda - a w akwarium tej wielkości samica nie miałaby dość przestrzeni, by go unikać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewo11 Posted August 3, 2015 Author Share Posted August 3, 2015 Aaaaaaaaha. Może na razie odpuszczę. Trzeba to przemyśleć dobrze. Dzięki za pomoc. Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted August 3, 2015 Share Posted August 3, 2015 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz się z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts