MlodyFox Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 Chciałem się zapytać czy można do akwa włożyć ametysty bo by napewno pięknie wyglądały Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 można alw strasznie nienaturalne to bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 A co myśłicie o tym ??? Mam taki pomysł . Wsadzę do akwarium sedes ( do mojego się zmieści ) od tyłu tam gdzie wypływa normanlie kupa dam wężyk z powietrzem Kiedy w sedesie nazbiera sie odpowiednia ilośc tlenu deska klozetowa się podniesie puszczając wielki BĄBEL powierza i tak cyklicznie można by jeszcse tam wsadzić jakies oświetlenie i kiedy by się uchylała ta klapa roztaczało by taka super poświatę . Co wy na to????? dość orginalnie chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 nie będę tego komentować ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 A co myśłicie o tym ??? Mam taki pomysł . Wsadzę do akwarium sedes ( do mojego się zmieści ) od tyłu tam gdzie wypływa normanlie kupa dam wężyk z powietrzem Kiedy w sedesie nazbiera sie odpowiednia ilośc tlenu deska klozetowa się podniesie puszczając wielki BĄBEL powierza i tak cyklicznie można by jeszcse tam wsadzić jakies oświetlenie i kiedy by się uchylała ta klapa roztaczało by taka super poświatę . Co wy na to????? dość orginalnie chyba Jak dla mnie bomba A co do oświetlenia to koniecznie tylko pamiętaj, żeby dać kilka kolorów.... może by się pokusić o płynną zmianę kolorów? Jak masz warunki aha i nie zapomnij obsadzić mchem świątecznym - a może w kolanku będą się rozmnażały ryby? PS. Pamiętaj - zanim włożysz go wo akwarium to wygtuj całość w solance ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 dokładnie tak pomyslę o tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszt Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 A do morszczaka można by pereł nasypać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 Chciałem się zapytać czy można do akwa włożyć ametysty bo by napewno pięknie wyglądałyNie wyglądały by pięknie, nawet jakbyś chciał zrobić biotop strumyka górskiego... Koledzy powyżej dali dobre porównanie, jak by to wyglądało. Ale, żeby nie było.... Odpowiem na twoje pytanie. Ametyst jest barwną krystaliczną odmianą kwarcu więc nie powinien zmieniać parametrów wody. Jedynie trzeba by było badać ilość Fe w akwa, ponieważ to ten właśnie pierwiastek nadaje ametystom fioletowy kolor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MlodyFox Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 aha ok dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts