Jump to content

[75L] Ogólne--aktualizacja str.2

wero
 Share

Recommended Posts

Akwa 75l:

2x pielęgniczka ramireza

2x krewetka amano

Tu są fotki na dzień dzisiejszy, kiepska jakość- jedno z lampą drugie bez. Tam gdzie tło jest czarne bardziej oddaje rzeczywistość ;) Zbiornik nieźle porysowany, jak widać(dzieło mojej siostry-poprzedniej właścicielki).

mod: zgodnie z prośbą autorki, temat został podzielony. Wcześniejsza część w "Pytaniach początkującego akwarysty"

post-1610-13685154877845_thumb.jpg

post-1610-13685154878199_thumb.jpg

mam taki sam termometr,strasznie rzuca się w oczy, zaryzykowałem i położyłem go za korzeniem pod tylną ścianą :) wdac tylko przewód.

A co do tła to też za namową mei zrobiłem sobie z bristolu,lecz :!: wszyscy piszą czarny, czarny, myślę że to rzecz gustu ( a o gustach ponoc się nie dyskutuje ;) ) zrobiłem sobie ciemny brąz,bardziej mi wpadło w oko, przy czarnym było tak jakoś ni tak :roll:

ale chciałem ci zaproponowac abyś sobie nowy pogniotła, ale nie tak bardzo, tak aby zrobic imitacje skał :) naprawdę robi wrażenie(dzięki mei) a tak ogólnie to czyściutko ;)

• 1 month later...

:) Dzięki, gupiki nie żyją w stresie bo jak już pisałam teraz to samica gupika gania za swoim menem i najwyraźniej jemu się to podoba ;) a bojownik nie ma zbyt bojowego charakterku. Roślinki mam z ogłoszenia w dziale sprzedam, polecam zajrzeć ;) Dziś dosadziłam kolejne i doszło parę rybek. Fotki dodam jak już nie będę miała ochoty niczego przesadzać ;)

A oto stan obecny, ciągle coś mi nie pasuje... :| muszę pomyśleć... :roll:

Stan inwentarza:

bojownik syjamski

2x krewetka amano

3x otosek

6x neon inessa

5x danio pręgowany

2x gupik

post-1610-1368515531964_thumb.jpg

post-1610-13685155319959_thumb.jpg

post-1610-1368515532026_thumb.jpg

Piękny bojownik :o , akwarium też.

Ten żwirek już tak mnie nie razi, bo rośliny ładnie się rozrosły.

Jak nurzańce i moczarki zasłonią filtr to będzie świetnie ;)

PS. To twoje pierwsze akwarium?

Dzięki ;) akwarium dostałam od siostry, jakiś czas temu. Różne obsady już miałam, ale teraz postanowiłam się nim lepiej zająć, po tym jak pod moją nieobecność w domu, pod opieką drugiej siostry padło wszystko...Więc zaczynam od początku :)

Ruszyła bimbrownia...

11.V - Hymm od czasu dodania świetlówki moja zwartka z zielonej zrobiła się brązowa...myślałam że coś z nią nie tak, ale to po prostu od światła

post-1610-13685155328388_thumb.jpg

post-1610-13685155328687_thumb.jpg

• 6 months later...

Czas na małą aktualizację, fakt dawno nie zaglądałam na forum...ale baniaczek jakoś się trzyma. Właśnie wyrzuciłam z pół wiadra nurzańca i ciągle próbuję ograniczyć jego ekspansję-- walka z wiatrakami ;) poza tym mam za sobą atak krasnorostów, ciągle panoszą się zielenice. Obecnie w związku z napadem zatoczków poszukuję helenki.

Nie wygląda to imponująco ale na dzień dzisiejszy właśnie tak, na początek krewecia-- prawdopodobnie jedna z moich dwóch samiczek

post-1610-13685157162419_thumb.jpg

post-1610-13685157162747_thumb.jpg

Mój nurzaniec szaleje bez CO2, które zresztą podaję tylko po większych przycinkach. Przy stałym podawaniu miałabym w akwa chyba samą trawę...;) Zresztą planuję dosadzić jeszcze jakieś roślinki, muszę się wybrać na polowanko :)