fiestunia Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Oto mój nowo założony baniaczek 112L Akwarium - profil 112 litrów+ pokrywa Oświetlenie 2x18W Grzałka 50W - całkiem dobrze sobie radzi ( temp. w mieszkaniu 25˚C) Filtr zewnętrzny kubełkowy - HW 303A - 1400l/h Obsada: 2xgurami mozaikowy 2xprętnik morelowy 2x neonki 3x dorosłe gupiki i 6x miesięczne gupiki 1xglonojad złoty 2xzbrojnik temperatura:25˚C Podłoże ziemia + bazalt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Oto mój nowo założony baniaczek 112L Akwarium - profil 112 litrów+ pokrywa Oświetlenie 2x18W Grzałka 50W - całkiem dobrze sobie radzi ( temp. w mieszkaniu 25˚C) Filtr zewnętrzny kubełkowy - HW 303A - 1400l/h Obsada: 2xgurami mozaikowy 2xprętnik morelowy 2x neonki 3x dorosłe gupiki i 6x miesięczne gupiki 1xglonojad złoty 2xzbrojnik temperatura:25˚C Podłoże ziemia + bazalt Wystrój fajny ale dlaczego tylko 2 neonki? Nie wiesz, że to rybka ławicowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 Neonki dokupię na dniach ok 8szt. wiem że to ryba ławicowa i dobrze się czuje w stadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Neonki dokupię na dniach ok 8szt. wiem że to ryba ławicowa i dobrze się czuje w stadku Możesz dokupić o wiele więcej do takiego litrażu Nie myślałeś nad czarnym tłem zamiast fototapety? Akwarium wygląda zupełnie inaczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 mam bristol czarny, lecz niezbyt mi ( podkreślam mi ) się podoba - może dlatego że jeszcze mam mało roślinek w akwarium - zobaczymy jak to wszystko zarośnie i może znajdę jakiegoś miłego forumowicza, który podarował by mi roślinki ( mogą być z przycinki ) - to może dam czarny bristol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 Aktualizacja - nowe roślinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 ładne akwarium ładne . dokup tych neonow jak mówisz i będzie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyhappy Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 No, no, no... Ładne, naprawdę... Jak sobie pomyślę jak moje wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Akwarium bardzo ciekawe i korzeń ekstra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo112 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Akwarium ładne, szczególnie podoba mi się mech Powiesz mi jak on sobie radzi przy takim oświetleniu? Jakie stosujesz nawozy, podajesz co2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Powiem szczerze, nie stosuje nawozów ani CO2, wszystko rośnie aż miło ( sam się dziwie ), mech jak widzisz na zdjęciach bardzo dobrze się rozrasta przy standardowym oświetleniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Bardzo ładnie to wyglada, ale spróbuj dać fotke z czarnym tłem, powinno być o niebo lepiej, roślinki będą się na takim tle ładnie prezentować. Tymabrdziej, ze masz ich nie malo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo112 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 I to kolejny argument aby w swoim ok 100l akwarium zrobić coś z mchami Dziękuję za odpowiedź. Akwarium jest bardzo ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 W dniu wczorajszym pękła przednia szyba w akwarium ale w mieszkaniu miałem tsunami obsada zmalała do 2xgurami, 2xprętnik morelowy, 1xglonojad złoty 2xzbrojnik będę zakładał nowy zbiornik - jak kupię szkiełko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Kurczę, współczuję Ci.. Jak to się stało?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Pękło tak samo z siebie, nie było żadnych uszkodzeń, zarysowań itp. nagle pojawiła się rysa na środku akwarium od góry do dołu, a za 3 sek pękło. Nikt nie dotykał akwarium od rana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Właśnie dlatego boję się kupić większe akwarium :zamieszany: współczuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Nowe akwarium kupione, urządzone, zalane - tylko niewiele roślin mi przetrwało i dziwnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Przepraszam, jeśli uznasz to za głupie pytanie. Zbiornik masz na piankowej podkładce ustawiony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Tak oczywiście, akwarium stoi na piankowej podkładce, szafka pod akwa jest wzmocniona po środku płytami wiórowymi. Sam jestem ciekaw dlaczego to pękło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiestunia Posted April 6, 2011 Author Share Posted April 6, 2011 Nowe akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkens79 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 robi sie trochę gęsto z tymi roślinami. ale nawet fajne. Mnie się nie podobają te duże liście z lewej. Ale to moje zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 ee tam nie martw się. To akwa wygląda nawet ładniej niż poprzednie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts