Jump to content

[27l] - kostka aktualizacja str 5 "Tree of life"

ziulko
 Share

Recommended Posts

Witam chciałbym przedstawić projekt mojej kostki:

Akwarium: 30x30x30 Optiwhite made by Arglass

Oświetlenie: 11W (narazie zobaczymy jak będzie później może dokupię kolejne 11W)

Podłoże: Ada Amazonia II Powder 3l ( mam nadzieje że wystarczy i nie będę musiał dokupować)

Filtr: Aquael FZN-1 - zeolit, ceramika, wata.

Ogrzewanie: narazie nie ma.

Fauna: krewetki, może jakieś razborki.

Flora: tu jeszcze nie wiem i proszę o propozycje.

Ozdoby: może jakieś kamienie, a może korzenie??

Tak więc prosiłbym o wasze propozycje i sugestie na zbiornik. I mam jeszcze takie pytanko czym umyć zbiornik??

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Administrator

Podłoże: Ada Amazonia II Powder 3l

Nie widzę wzmianki o co2, a przy tym podłożu się przydaje. I to bardziej niż bardzo.

Akwarium: 30x30x30 Optiwhite made by Arglass

Oświetlenie: 11W (na razie zobaczymy jak będzie później może dokupię kolejne 11W)

Według mnie 11W to trochę mało.

Witam chciałbym przedstawić projekt mojej kostki:

Masz szkło, kupiłeś ADĘ a nie wiesz co chcesz mieć za wystrój? Uuu... tak się nie robi proszę Pana ;).

I mam jeszcze takie pytanko czym umyć zbiornik??

Wodą. To nowe akwa, nie potrzebujesz tam specjalnych zabiegów ;).

edit:

popraw sobie tytuł tematu ;)

Nie widzę wzmianki o co2, a przy tym podłożu się przydaje. I to bardziej niż bardzo.

Zapomniałem napisać narazie będzie bimbrownia, a w planach jest butla :P

Masz szkło, kupiłeś ADĘ a nie wiesz co chcesz mieć za wystrój? Uuu... tak się nie robi proszę Pana ;).

Heh no już jakieś pomysły mi się w głowie rodzą ale myślałem że coś podpowiecie :)

Flora: tu jeszcze nie wiem i proszę o propozycje.

Dołóż oświetlenia i może: glosia, wodna gwiazda, blyksa japońska, duży heniek ;)

Rób Iwagumi :D I nawet nie marudź ;) Skały to Manten Stone ;) Rośliny właśnie takie wybierałem pod Iwagumi ;)

Zrób coś w stylu skalnego wulkanu, przynajmniej jak bym tak to widział tym bardziej, że jest to kostka. Dodatkowo bym ustawił akwarium w miejscu gdzie z każdej strony można rzucić okiem na baniak - fajnie by to wyglądało.

Dzisiaj doszło kolejne oświetlenie 11W i niestety na dziś to tyle bo sklep w moim mieście nie jest super zaopatrzony i chyba będę zmuszony resztę zamówić przez internet. Zamawiał może ktoś z was w sklepie McTen??

Skombinowałem 3 kamienie mogą być??

No pewnie nie Manten Stone ale mogą być ;) Jak wyżej jeżeli chcesz mieć Iwagumi musisz ułożyć kamienie według odpowiedniego że tak powiem regulaminu co nie jest łatwe ;) :

http://www.naacademy.pl/Tutorial---Iwag ... ,0,324.htm

Na twoim miejscu wziąłbym dłut i młot i trochę porobił takich nierówności oraz odrąbałbym jakieś małe kawałki jako kolejne kamienie do aranżacji ;)

Witam doszły kolejne kamienie da radę coś z tego ułożyć?? One nie są równe, no może ze 2 trochę porozbijam. Teraz muszę skompletować roślinność co też nie jest prostą sprawą i chyba trzeba będzie wszystko kpić drogą wysyłkową :zamieszany: