TheDivineConspiracy 6 Posted September 17, 2010 Dosłownie to jest >obrzydliwie piękne<. Terrarium + główny jego bohater . Masz do tego łapę , stary Szacun i uznanie Share this post Link to post Share on other sites
Pley 439 Posted September 17, 2010 Jak napisał Tedek - Szacun! Uwielbiam pająki, ale nigdy nie mogłem się za nie zabrać. Może byś napisał kompedium "Terrarium z pająkami - Krok po kroku" ? Przydało by się. Ogólnie uwielbiam akwarystykę, ale spróbowałem z krabem i bardzo mi się spodobały te "inne" stworzenia . W terrarystyce jestem zielony, a bardzo chciałbym od czegoś zacząć. Piękne x3 ! Będę tutaj zaglądać. Share this post Link to post Share on other sites
Dragon23 0 Posted October 27, 2010 Bardzo ładne pajuny :zamieszany: .Moim marzeniem jest mieć ptasznika.Jak kiedyś mi przyszło do głowy, żeby cokolwiek hodować, to moim pierwszym pomysłem był właśnie ptasznik .Później przez całe wakacje czytałem o nich na necie. Ku mojemu zdziwieniu, mama była zachwycona , powiedziała, że jak tata się zgodzi, to mogę spokojne go hodować.No, niestety tata jęczał, że są obrzydliwe , i skończyło się na rybkach .W niedalekiej przyszłości zamierzam założyć hodowlę kędziora (Brachypelma albopilosum). Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
zielonyogrodnik 0 Posted October 31, 2010 przepiękne chociaż ja w życiu bym nie założył terra dla pająka :zamieszany: ale jaszczurkę bym hodował TheDivineConspiracy: Dbaj o pisownię! Share this post Link to post Share on other sites
Dawel19 0 Posted October 31, 2010 spoko ahaed: spam i nabijanie postów. Ostrzeżenie. Share this post Link to post Share on other sites
ferre111 0 Posted November 7, 2010 Ekstra, jak byłem młodszy zawsze chciałem takiego pająka. Share this post Link to post Share on other sites
majkelloo 0 Posted November 20, 2010 Pająki nie niszczą Ci roślin? Próbowałem u swoich obsadzać terraria roślinami i zazwyczaj kończyło się to tym że owijały je pajęczyną i rośliny z braku dostępu do światła marniały... Jedynie u N. Coloratovilusus przetrwała mi trzykrotka a to i tak pająk, który wytwarza mniej pajęczyny... No i co z wentylacją? Bo nie widzę na fotkach żeby była. Nie wchodzi pleśń? Share this post Link to post Share on other sites
KubaWe 0 Posted November 20, 2010 Nie lubię pająków, ale wystrój ładny. Share this post Link to post Share on other sites
dominika1250 0 Posted December 21, 2010 Piękne! Gost: Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Share this post Link to post Share on other sites
Michał84 0 Posted February 7, 2011 Gost już się tak nie czepiaj,w tym jednym słowie dominika wyraziła swój zachwyt,co tu dodać? Yorki ja natomiast jestem zawiedziony,nie mogę odżałować tych pięknych bojków które miałeś Share this post Link to post Share on other sites
gregorianr 0 Posted February 9, 2011 Świetne terraria, też hoduje ptaszniki i narazie mam 23. Widok ogólny na terrarium: i kilka pajączków: To jest miłość: Share this post Link to post Share on other sites
michal1994 0 Posted February 19, 2011 Strach spać, już pomyśleć jakby któryś uciekł Share this post Link to post Share on other sites
Cisiu1996 0 Posted March 5, 2011 Cudo. Choć sam troche bałbymsię mieć takie ptaszniki Yorki a może zamiast mebli stworzysz sobie las tropikalny a w nim stawy jako akwaria i różne terraria a no i planowane żabki żartuje wszystko jest super Share this post Link to post Share on other sites
luckyhappy 0 Posted March 5, 2011 Wiesz, nie jestem fanką pajęczaków, ale extra Ci to wyszło. A i masz talent do robienia ładnych ujęć Share this post Link to post Share on other sites
dEn 0 Posted March 21, 2011 A to mój maluszek 1 z 2 Tylko żebym jeszcze potrafił takie fajne terra im stworzyć Share this post Link to post Share on other sites
yorki 2 Posted March 22, 2011 Ostatnio w jednym terra wyrósł mi grzybek. Tak wyglądał rano Tak koło południa a tak wieczorem Już zdechł, ale w jego miejscu dziś zauważyłem następnego Share this post Link to post Share on other sites
dEn 0 Posted March 26, 2011 Grzybica. Potraktuj jakimś odpleśniaczaem z marketu . Fajnie życie tam tętni jak w dżungli;) . Share this post Link to post Share on other sites
AkwarystaR 0 Posted November 2, 2011 Yorki, czy Ty je czymś karmisz, czy one same zdobywają pożywienie? Bo chyba muchy tam nie latają, nie? Share this post Link to post Share on other sites
neonek23 0 Posted April 25, 2012 Słodkie te twoje pająki chciałbym też takie mieć. Share this post Link to post Share on other sites
SkanDaL 2 Posted April 25, 2012 Przepiękne terraria i stwory,ale inni mają rację-wprowadzasz społeczność forum w kompleksy! Share this post Link to post Share on other sites
p.Agassiza 9 Posted April 25, 2012 Fajnie wygląda ale trochę się nimi brzydzę. Share this post Link to post Share on other sites
Kamarias 0 Posted April 26, 2012 Skąd masz sphagnum, bo szukam go do swoich roślinek (dzbaneczników). Share this post Link to post Share on other sites
pokson 0 Posted May 9, 2012 Nie na temat, ale szacunek za zdjęcia. Czym focisz i w czym obrabiasz (o ile obrabiasz)? Jaka stałka Share this post Link to post Share on other sites
ermukis 1 Posted November 19, 2012 Dzisiaj kupiłem łopatę, więc odkopuję Chodzi mi o trzecie od końca zdjęcie z pierwszego postu w tym temacie. To też torf klejony vikolem do styropianu? Da radę na tym utrzymać mchy (Bo ścianka z mchów mi się marzy ) Aranżacje przepiękne, jestem pełen uznania i podziwu Share this post Link to post Share on other sites
yorki 2 Posted November 20, 2012 Tak to jest torf przyklejony vikolem. Teraz gdy robię ścianki stosuję mix vikolu i torfu, a na to wciskam jeszcze sam torf. Ścianka wtedy jest znacznie sztywniejsza i wytrzymuje o wiele dłużej bo przy tych gdzie najpierw nakładałem klej a później dociskałem ściółkę szybko ona odpada i jest "łakomym kąskiem" dla ptaszników(szczególnie nadrzewnych) które to ją zdrapują i ścielą sobie nią gniazda... Mchy się utrzymają ale potrzebują codziennego(minimum 3x w tygodniu) zraszania. Share this post Link to post Share on other sites