Jump to content

Szok

Recommended Posts

Ja o ludziu i o kocie... ;) a tak na serio to mam chociaż cichą nadzieję, że rybcie w tym czymś zostały umieszczone na potrzeby zdjęcia. Chociaż taka potrzeba nie powinna w ogóle się zrodzić w główce wykonawcy owej fotki...

Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.

Co do tej rybki, czytałem o niej w jednej gazecie. Jak ją znajdę to podrzucę nazwę.

EDIT: Po przewertowaniu setek stron [papierowych, nie internetowych] znalazłem. Ryba o której myślałem to Allenbatrachus Grunniens, jednak nie jestem pewien czy to ta sama.

Ryby mięsożerne muszą jeść mięso ale żeby to od razu kręcić to to jest już głupota.

Ten filmik nie nadaję się dla kogoś kto ma słabe nerwy wiec jeżeli takie nie macie to nie oglądajcie :arrow:

P.S. Atreyu twoja pierwsza linijka to zdanie Einsteina :D

O tym stworku to coś takiego znalazłem.

"Allenbatrachus grunniens zamieszkuje na pograniczu wody słodkiej i słonej (estuaria i namorzynowe ujścia rzek). Może przebywać zarówno w takiej i w takiej co jest wynikiem bardzo dużych zdolności przystosowawczych tej ryby. Ważne jest tylko aby woda miała wysokie pH i twardość aby nie doszło do szoku osmotycznego (u mnie pH 8,5 a twardość ogólna powyżej 40). Ryba ta bardzo często jest mylona z Batrachomoeus trispinosus, który jest już rybą typowo słonowodną (o wiele częściej jest w sprzedaży)"

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...