mati1531 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Od kilku dni mam młode gupiki w akwarium [w kotniku],karmie je rozdrobnioną suchą karmą.Czy ktoś ma pomysł czym innym mógł bym je karmić??.Mam artemię i sprzęt do jej hodowli [brzęczek].raz na próbę próbowałem przygotować niewielka ich ilość,stwierdziłem że są za małe, narybek ich nie zauważy.Proszę o jakichś praktyczny sposób ich podawania .I z góry dzękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Ja na artemi się nie znam , ale wiem , że narybek to je i daj bo napewno zauważą ja dawałem narybkowi microvit tropicala , ale możesz podawać obydwa Ps. i jeszcze można rozdrobnionym żółtkiem jajka na twardo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Gupik to nie jakaś super wymagająca pielęgnica, narybek możesz spokojnie karmić dokładnie tym samym płatkowanym co dorosłe, wystarczy rozkruszyć w palcach. Otrzymamy dokładnie to samo co w "mikro vitach" a nie musimy nic dopłacając. Można co prawda pomyśleć nad jakimś wysokobiałkowym pokarmem płatkowanym, przyrządzanie jw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 ja podawałem dorosłym neonkom(innesa) artemię i widziały, jadły. Spróbuj dać tą artemię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Artemia rządzi! Poza tym aby ładnie i szybko rosły można dać im troszkę skrobanego wołowego mięska (np jak sie robi roladki to zeskrobać z deski po tłuczeniu) i gotowanego żółtka choć wg mnie za bardzo syfi wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 A ja karmiłam swój narybek takim zmielonym pokarmem, Tetra Baby czy cos takiego. Taki dosłownie proszek i świetnie się sprawdził. Jest dostępny w sklepach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Narybek ryb żyworodnych jest znacznie większy od ikrorodnych,więc każdy pokarm jest dobry,byleby był bardzo drobny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilanek11 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 ja narybek gupika karmie żółtkiem z gotowanego jajka (najlepiej zmieszac z wodą) i rosną ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
renia Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 moje młode głupika jedza Minimal pył kupiłam to za 3 złote i jestem zaskoczona dzialaniem tego pokarmu po 3 tyg rybki sa w 67%wybrwionei maja od naoko oczywiście od 1 do 2 cm juz pływaja z rodzicami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts