lordsamael Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Przepraszam na wstępie jeśli jest na tym forum dział bardziej odpowiedni dla mojego pytania... Sprawa jak w temacie - każdy kto ma jakieś doświadczenia i/lub wiedzę na ten temat niech się wypowie jakie ryby mogą zjadać krewetki, lub stanowić dla nich jakiekolwiek zagrożenie? Temat postanowiłem poddać dość ogólny, żeby jak najwięcej osób mogło skorzystać z niego jak z poradnika. Pytanie sformułowałem jako "z jakimi rybami krewetek NIE trzymamy" ponieważ uważam (być może błędnie, choć nie sądzę), że większość ryb bezproblemowo je toleruje i nie stanowi dla nich zagrożenia, więc tak będzie chyba łatwiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Krewecie zostaną zjedzone przez: - p. kakadu - skalary - bocje - duże pielęgnice: papuzie, pawiookie itd - labeo - pyszczaki - welony TDC: Jakie "krewecie zjedzą"? Poprawiłem Ci to zdanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 - p. kakadu czy to pewne miałem zamiar to połączyć ja dodam tylko jeszcze kiryśnik czarnoplamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 tak kakadu - samiec głównie - jak podrośnie to goni za nimi mi kilka red cherry zjadł :/ no chyba, że kupisz filtrujące Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 anija277 jaaaaaaaa już kupiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 a jakie masz krewecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 pisaliscie mi w innym poscie ze pielegniczki ramireza nie rusza krewetek, mialem 8 krewetek red cherry i wpuscilem przedwczoraj parke ramirezy- teraz patrze, zadnej krewetki, przyjrzalem sie a tam skora sama z krewetki- watpie zeby to byla wylinka bo widac bylo kawalek skory i wasy krewetki :/ chyba ramirerzki pozjadaly mi krewecie :/ co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 masakra stary nie masz powodu do radości witaj w klubie... ja kupiłem 3 red cherry i 2 filtrujące. filtrujące są większe tak że mam je cały czas na oku natomiast r.c są tak małe że masakra do tego jedna zadomowiła się na górnym liściu tak że ją widzę,natomiast pozostałych pozostałych nie mogę dojrzeć zastanawiam się czy jeszcze żyją... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 ale tez masz ramirezki? szkoda tych krewetekm mialem ich 8 i ani jednej nie widze :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 kochany ja mam jeszcze gorzej harem kakadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Mam 2 pary dorosłych ramirezek krewetek mam teraz ponad 100 grubo są też maleńkie i ramirezki nawet nie zwracają na nie uwagi natomiast kakadu - noo goniły i samiec zjadał :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 no to niewiem czemu moje ramirezy takie agresywne na krewetki. glodne to widac te ramirezy ale karmie neony i sypie troche tego pokarmu a te ramirezy jakby slepe... wdac zainteresowanie pokarmem ale nie jedza za duzo... pewnie mialy ochote na krewetki... ehhh Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 spokojnie poczekaj troche może się odnajdą u mnie kakadu nie zostawiał śladu po zbrodni Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 moje ramirezki nawet nie patrzą w stronę krewetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 a mam pytanie odnośnie neon czerwony i red schery czy będzie coś z tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 moje neony na początku zaczepiały amano (chyba z ciekawości) teraz olewają. No ale amano są większe niż redki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 ja mam Kakadu i 4 rodzaje krewetek. nic niepokojącego nie zaobserwowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 noo czyli widzicie Wszystko zalezy od danego osobnika adrlic Twój samiec pewnie tylko za kobitkami gania Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 no ale odpowie mi ktoś plissssssssss neon czerwony i red schery Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 a gdybym wymienil ramirezki na gurami to gurami by mi zjadly krewecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 no ale odpowie mi ktoś plissssssssss neon czerwony i red schery co masz na myśli pisząc "czy będzie coś z tego"?? jeśli chodzi o to czy krewetki będą bezpieczne to odpowiedź brzmi TAK anija277 napisał(a): noo czyli widzicie Wszystko zalezy od danego osobnika adrlic Twój samiec pewnie tylko za kobitkami gania tak ganiał, aż jedna padła... Muszę mu dokupić sztukę ale nie mam czasu zbytnio Link to comment Share on other sites More sharing options...
paco1981 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 A jak ze skalarami ? też zastanawiałem się o zakupie krewetek czy skalary je pożrą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 tak, skalary zjedzą krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 adrlic dowiedziałem się wcześniej ale dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 a jak się zapatrujecie na połączenie krewetki - bojownik? Bo ja chcę krewetki, córa by chciała rybkę i tak byłby i wilk syty i owca cała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts