Martaa Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Witam, planuję kupić sobie akwarium 54-60 litrów, profilowane. Czy taka obsada będzie dobra? Co można w niej zmienić? 7 x neon Innesa (albo zielony) 4 x kirysek panda (ewentualnie czarnopasy) 3 x otosek 2 x piskorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Witam, planuję kupić sobie akwarium 54-60 litrów, profilowane. Czy taka obsada będzie dobra? Co można w niej zmienić? 7 x neon Innesa (albo zielony) 4 x kirysek panda (ewentualnie czarnopasy) 3 x otosek 2 x piskorek akwarium polecam proste obsada , mhym otosek , kirysek i piskorek to stadne rybki , i do tego denne , wg mnie za duzo na dnie do 60L 10 Neonki 6 Kirysków / 6 Otoskow lub może coś takiego chcesz ? 1+2 Prętnik 5-6 Piskorków 8 Razbor Espei ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martaa Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 akwarium polecam proste obsada , mhym otosek , kirysek i piskorek to stadne rybki , i do tego denne , wg mnie za duzo na dnie do 60L 10 Neonki 6 Kirysków / 6 Otoskow lub może coś takiego chcesz ? 1+2 Prętnik 5-6 Piskorków 8 Razbor Espei ? pozdrawiam Ta druga obsada bardziej mi się podoba, tylko czy mogłoby być coś innego niż razbory? Dlaczego lepiej kupić akwarium proste? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Ja proponuje : - 6 Neonów Innesa - 1+2 Bojownik Syjamski lub 1+2 Prętnik Karłowaty - 4 Otoski - 4 Kiryski byleby ten sam gatunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monta Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 akwarium polecam proste obsada , mhym otosek , kirysek i piskorek to stadne rybki , i do tego denne , wg mnie za duzo na dnie do 60L 10 Neonki 6 Kirysków / 6 Otoskow lub może coś takiego chcesz ? 1+2 Prętnik 5-6 Piskorków 8 Razbor Espei ? pozdrawiam Ta druga obsada bardziej mi się podoba, tylko czy mogłoby być coś innego niż razbory? Dlaczego lepiej kupić akwarium proste? Może być coś innego, ale razbory tak jak reszta ryb jest z Azji- i będzie jeden region Akwarium profilowane na jednej ścianie jest wypukłe, co daje efekt soczewki. Lepiej dla oczu ryb i naszych jest mieć proste akwarium które daje normalny, a nie powiększony obraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martaa Posted September 12, 2009 Author Share Posted September 12, 2009 A co myślicie o takiej? (akwarium będzie miało 60 litrów) 6 x neon Innesa 4 x kirysek panda 1 + 2 x zmienniak plamisty 3 x samiec gupika ewentualnie 1 x molinezja Czy mogłabym dołożyć jeszcze jakiś gatunek? Czy lepiej już nic nie zmieniać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Neonków dołożyłbym jeszcze 2, żeby było 8, tak samo kiryski od 6 sztuk stadko, 3 zmienniaki ok, molinezja odpada za małe akwa, czemu 3 samce gupika?? Chyba 1 samiec + 2 samice ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martaa Posted September 12, 2009 Author Share Posted September 12, 2009 Chodziło mi o 3 samce ze względu na to że, wtedy rybki nie będą się rozmnażały (a poza tym są dużo piękniejsze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts