Sony Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Witam mam prośbe..Moze ktoś napisac mi liste rybek do akwarium 100L? Chodzi mi o jakies ladne,kolorowe i przyjazne rybki ktore nie beda sie nawzajem zabijay itp. Ale wazne dlamnie jest tez to zeby byle latwe w hodowli...niby mam akwarium kolo 7lat ale brat sie zawsze zajmowal a teraz wyjechal i ja chcem sie tym zajac.Do akwarium mam grzalki.papki itp wiec chodzi mi tylko o rybki.Z gory dzieki za info i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 100l? tu masz dużo do wyboru najłatwiesze w hodowli i łatwe do dostania moim zdaniem; platki ,neony ,gupiki ,wybaczają dużo błędów akwarysty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 A ile gdzies tych rybek dawac jak mam malo roslinek ale duzo skalek + ogromna muszle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 muszla ceramiczna czy naturalna? ceramika zatwardza wode ,muszle morskie też... to nie najlepsze dla rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 Prawdziwa i ogromna...ale jeszcze jej nie wkładałem i nie wloze jeżeli to złe ;/ Specialnie wczoraj kupilłem żeby było ładniej hehe no trudno. A możesz podac ilośc maksymalna rybek zeby miały idealne życie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 hmm... jeśli masz testy do wody albo kupisz ,zmierz parametry wody ,później muszle i zmierz jeszcze raz ,jak się nie zmienią to muszla jest ok nie ma optymalnej ilości rybek... można kupić np parke dużych ryb...albo 50 neonek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 Hmm takie testy normalnie w zologicznym dostane? A rybki bede trzymal tylko jakies male zeby bylo ich duzo i kolorowe (bardzo lubie neonki) ale wlasnie boje sie zebym nie przesadzil z iloscia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 w dobrze zaopatrzonym tak ,ale drogie są skurczybyki... za to na długo starczają neonek zależy jakich są do wyboru: -neon innesa - małe ,najpopularniejsze ,mają niskie wymagania ,trudno rozmnożyć w warunkach domowych -neon czerwony - takie większe innesa ,kolory "bardziej widoczne" ale bardziej wymagające -neon czarny - zapewne Cie nie zainteresuje ,kolorystyka wynika z nazwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sony Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 Ok wielkie dzieki za profesjonalna pomoc. Wogole strasznie podoba mi to forum bede tu ciagle zagladal bo wszystkiego mozna sie dowiedziec i widac ze sa osoby KTORE SIE BARDZO DOBRZE ZNAJA jak ty i chetnie pomagaja.Jeszcze raz dzieki 3m sie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 A myślałeś nad muszlowcami?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertuses Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Mam akwarium 100L mam w nim 4 gupiki samice i 2 samce i glonojada albinosa, chcę dokupić 2samice i 1 samca molinezji i to samo mieczyków, mogę ich beż problemu wsadzić do mojego akwa??? czy moży być za mało miejsca dla nich lub coś w tym rodzaju??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 albo molinezje albo mieczyki , dla obu gatunków za ciasno . Zastanów sie co będziesz robić z małym , gdyż te ryby mnożą się na potęgę , przydała by się jakaś ekipa sprzątająca na dno czyli stado kirysów, mieczyki trzyma się w haremach, 1 molinezja to też za mało Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 sorki za maja wypowiedz ale ja nienawidze takich zup rybnych nie mozna sie postarac i stworzyc dobrych warunków dla 2 rodzajów Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Zdecyduj sie na jeden gatunek albo odaj gupiki i stwórz nową obsade np: 1+1 p.ramizera 10xneon inessa 5xkirysek(jeden gatunek) 4xotosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturooo_94 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Zdecyduj sie na jeden gatunek albo odaj gupiki i stwórz nową obsade np: 1+1 p.ramizera 10xneon inessa 5xkirysek(jeden gatunek) 4xotosek Kiryski albo otoski, polecam to drugie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 a dlaczego albo otoski albo kiryski ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturooo_94 Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Więc mogą być razem?? no cóż zdam się na mądrzejszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts