Kamil124 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Witam!!! Chciałbym rozpocząć hodowlę zwierząt wodno-lądowych w akwarium. Interesują mnie tylko takie, które będą pływały w wodzie ale ich wychodziły na brzeg np. się żywić. Jakie to gatunki mogą być?? (oprócz żółwi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinb17 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 wydra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil124 Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 Chodzi mi raczej o gady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 6, 2009 Administrator Share Posted September 6, 2009 wydra Szymon ? . Czytałeś kiedyś o wydrach ? One raczej nie do akwarium .No chyba że autor tematu ma naprawdę ogrooooomny zbiornik to wtedy można dać pingwiny i morsy , ale to już wtedy będzie morszczak . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Krab tęczowy i po części np. karlik szponiasty,żaba szponiasta,żaba goliat (oddychają powietrzem atmosferycznym) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 jest właśnie taki temat założymy dzisiaj zerknij tam masz właśnie kraba tęczowego viewtopic.php?f=20&t=10688 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 karlik szponiasty,żaba szponiasta jakiekolwiek wyjęcie ich poza środowisko wodne jest dla nich wręcz zabójcze. zwierzęta typowo wodne. a jak krab, to rybek brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinb17 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 nie no teraz na serio są takie gatunki traszek co wyłażą z wody ale ziemia musi być w tedy bardzo wilgotna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 poskoczek mułowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 poskoczek mułowy Z rybami innymi niet A ja powiem tak ... krab mangrowy, ryb nie atakuje, roślin nie je, resztki zbiera tylko mu wysepkę zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Jak gad to dziwnw że nikt nie wymienił zółwi ozdobnych np: czerwonolicy Znajomy trzyma je w akwa z większymi pielęgnicami ( nazwy nie znam ) i nic im nie robi. Niestety żółwie strasznie brudzą... Mój błąd :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 karlik szponiasty,żaba szponiasta jakiekolwiek wyjęcie ich poza środowisko wodne jest dla nich wręcz zabójcze. zwierzęta typowo wodne. a jak krab, to rybek brak i dlatego napisałam "po części"... Jak gad to dziwnw że nikt nie wymienił zółwi ozdobnych np: czerwonolicy Znajomy trzyma je w akwa z większymi pielęgnicami ( nazwy nie znam ) i nic im nie robi. Niestety żółwie strasznie brudzą...Autor tematu napisał: Witam!!! Chciałbym rozpocząć hodowlę zwierząt wodno-lądowych w akwarium. Interesują mnie tylko takie, które będą pływały w wodzie ale ich wychodziły na brzeg np. się żywić. Jakie to gatunki mogą być?? (oprócz żółwi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts