jerzzz Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Cześć, nabyłam akwarium 80x35x35. Chciałabym zbiornik z roślinami co powoduje, że kilka ryb, które mi się podobają odpada na starcie. Marzą mi się tęczanki boesmana, ale mam wątpliwości czy mój zbiornik nie będzie za mały... (różnie źródła podają litraż z tymi tęczankami) Mogłyby to być nawet same tęczanki. Np. 6 i nic więcej. Pytanie czy taka wielkość akwa jest akceptowalna, bo w sumie chciałabym, żeby się dobrze czuły. Help! Edited July 19, 2019 by jerzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 https://forum.superakwarium.pl/topic/45736-tęczanka-wspaniała-melanotaenia-boesemanii/ Zwróć uwagę na podpunkt: "Akwarium" Z własnego doświadczenia nie polecam tej tęczanki do zbiorników mniejszych niż 240 litrów (przy standardowych wymiarach). To spore ryby i bardzo ruchliwe z natury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts