gruberek11 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Witam! Przepraszam jestem totalnym laikiem. Mam male akwarium 25 l. 6 gupików, glonojad, 2x mieczyk? Chodzi mi o pomaranczowa rybkę, wydaje mi się że jest chora, ma chyba zaczerwienienie przy skrzelach. Filtr posiadam, karmię 2x dziennie. suchy pokarm Fotka zrobiona po karmieniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) To molinezja, raaaczej ze skrzelami nic nie jest. Ja tam jeszcze widzę neonka. Akwarium kilkukrotnie za małe na tą obsadę, ryby o rozbieżnych potrzebach, będziesz mieć choroby - prędzej, czy później. Zamierzasz coś z tym zrobić, czy brnąć dalej? Bo nie wiem, czy się rozwodzić bardziej na ten temat. Edited July 14, 2016 by Dhuz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruberek11 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Bardzo proszę o poradę. Oczywiście zredukuje ilość rybek. Mam temp 25 stopni - wody. Filtr chodzi cały dzień, na noc zatykam napowietrzanie. Wrzucam pokarm dla glonojada po zgaszeniu światła. Poproszę o poradę ps tak mi doradzono w sklepie - I jeszcze jedno pytanie. Mam roślinkę, wydaje mi się że choruje, liście robia mi się zółtawe. Wsadzona jest w koszyczku ze żwirkiem takim drobnym . Czy mogę wymienić roślinkę i włożyć inna od razu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Na testy wody raczej nie ma co liczyć? Wrzuć chociaż dokładny opis według podklejonego wzoru, bo masz sporo zaległości do nadrobienia. Samych podstaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts