drifit89 Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Witam , obecnie posiadam 7 x Danio Pręgowany, czy mogę dodać 5 x Otosek do obsady ?? ewentualnie co mógłbym dołożyć. Podłoże : bazalt 1-3mm Parametry wody: Ph - 6.8 KH - 4 GH - 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Na danio pręgowane akwarium jest za małe. Do tej wielkości akwarium ( jeśli wymiary są standardowe ) i tych parametrów wody całkiem fajnie by pasowały neony innesa z kiryskami np: panda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WitoldM Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Bazalt jest ostry więc kiryski raczej odpadają. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Bazalt jest ostry więc kiryski raczej odpadają. Słuszna uwaga ( nie zwróciłem uwagi na to że tam jest bazalt ). Dla kirysków oczywiście piach jako podłoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drifit89 Posted April 26, 2016 Author Share Posted April 26, 2016 (edited) Na danio pręgowane akwarium jest za małe. Do tej wielkości akwarium ( jeśli wymiary są standardowe ) i tych parametrów wody całkiem fajnie by pasowały neony innesa z kiryskami np: panda. Myślę ze dla małej grupy 6-8 osobników wystarczy akwarium długości 60 cm. A co z otoskami ?? Edited April 26, 2016 by drifit89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Chodzi o to, że danio potrzebują sporo przestrzeni, bo to nerwusy i muszą się wypływać. 80cm to takie dyskusyjne minimum, ja bym tego niżej 100cm nie dawał, bo szkoda kasy na rybę, która nawet nie pokaże co potrafi. Otosków na szorstkie podłoże bym nie dawał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drifit89 Posted April 26, 2016 Author Share Posted April 26, 2016 Chodzi o to, że danio potrzebują sporo przestrzeni, bo to nerwusy i muszą się wypływać. 80cm to takie dyskusyjne minimum, ja bym tego niżej 100cm nie dawał, bo szkoda kasy na rybę, która nawet nie pokaże co potrafi. Otosków na szorstkie podłoże bym nie dawał. A jakie inne rybki mogę wpuścić do takiego baniaka ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Np. układ harem skrzeczyków karłowatych + razbora borneańska stadko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts