gacusakwa Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Witam posiadam aktualnie w akwa 4 skalary młode, czekam jak się dobiorą w pary i zostawiam jedną i chciałbym jeszcze jakieś pielęgniczki do nich dołożyć myślałem nad kakadu 1+2 co o tym sądzicie? akwa 200l 100x40x50 standardowe. Przeniosłem temat do odpowiedniego działu /splend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Muszą to być pielęgniczki? Może do tych skalarów dołóż jakieś rybki ławicowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacusakwa Posted March 27, 2016 Author Share Posted March 27, 2016 Podobają mi się bardzo, ale myślałem też nad rozbora galaxy lub rozbora klinowa są większe od galaxy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Galaxy za małe, będą pyyszną przekąską dla skalarów. Razbora klinowa trochę lepiej, pod warunkiem, że kupisz dorosłe duże ryby, to młode skalary nie powinny ich ruszyć. Jest nawet szansa, że się przyzwyczają i jak urosną również ich nie zjedzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 rozbora galaxy Ludzie, co Wy macie z tą "rozborą galaxy" - skąd się takie kalekie nazewnictwo bierze w sieci? Ani to razbora jako taka, ani razbora nie pisze się 'rozbora'. Niebiański danio perłowy. I do skalarów się nie nadają, bo lubią chłodną wodę i są mikrusami. Chcesz skalary w 200l, to daj im towarzystwo takie, jak rodostomusy, neony czerwone, względnie razbory klinowe - bo to największe z ich rodzaju i skalar nie powinien zeżreć 'na raz'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacusakwa Posted March 27, 2016 Author Share Posted March 27, 2016 Na giełdach w sklepach tak jest napisane może z tego, a kakadu odpadają? Jeśli tak to pomyślę nad razborą klinową z 10 sztuk max? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Lepiej Ramirezy, niż kakadu. Razbor możesz spokojnie 15-20szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Możesz również zastanowić się ewentualnie zamiast razbor, nad żałobniczkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacusakwa Posted March 27, 2016 Author Share Posted March 27, 2016 Miałem kiedyś żałobniczki jakoś nie przypadły mi do gustu, Dhuz dlaczego uważasz, że lepiej ramirezy od kakadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Ramirezy są mniej agresywne od Kakadu. Lepiej nadają się do akwarium ze skalarami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts