Serad11 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Hej potrzebuję pomocy na temat obsady,jakie ryby dodać do 10 neonków i 6 kirysków w akwarium 72l,podłoże piasek,średnio zarośnięte,oświetlenie 24W,wymiary 60x30x40,miałem gurami ale znalazłem je dzisiaj martwe na podłodze :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adasior19 Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Pierwsze napisz jakie parametry ma woda w twoim akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serad11 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Ph 6.5 Gh 10 Nic więcej nie mam.W akwarium mam szyszki, a niedługo też liście dębu,kilka korzeni. Staram się aby było niskie ph, zmieniam co tydzień albo co półtora zależy jak z czasem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Jaka temperatura? Jak wygląda filtracja? (polecam podpięty wzór opisu akwarium)Masz jakieś preferencje? Np. szukasz jakichś "dużych" ryb, które żyją pojedynczo/w parach, czy chcesz jakieś stadko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 miałem gurami ale znalazłem je dzisiaj martwe na podłodze Czy akwarium jest przykryte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serad11 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 (edited) To tak: Akwarium 72L(60x30x40) Filtr fan 1 plus Grzałka 100W ,temperatura 24 C,ale jak idę do szkoły to jest otwierane okno i temperatura spada o 1 albo 2 stopnie. Oświetlenie: Belka oświetleniowa 24 W, akwarium przykryte szybą, ale są małe podłużne szpary o szerokości jakiś 4 cm. Ryby: 10 neonków innesa 6 kirysków spiżowych Rośliny: Gałęzatki Żabienica Kryptokoryny I jedna której nazwy nie znam. Podłoże piach,jest parę korzeni i kokosów Liczę na wasze rady, aby to ładnie wyglądało i współgrało. Temat chyba do zamknięcia pod namową pana z zoologiczne kupiłem parkę ramirezek,uznałem że pasują do tego akwarium.Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Przenoszę. /DawW/ Edited November 2, 2015 by Serad11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Temat chyba do zamknięcia pod namową pana z zoologiczne kupiłem parkę ramirezek,uznałem że pasują do tego akwarium. Nie pasują. Ramirezki są rybami które potrzebują cieplejszej wody niż neony innesa. Neon innesa to ryba subtropikalna i najlepiej się czuje w wodzie o tem. 22 - 23*C. Dużo lepszym wyborem byłyby pielęgniczki borelli. 6 kirysków spiżowych A tu znacznie lepiej by było dać kiryski panda zamiast tych spiżowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts