lucyferek92xd Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Mam dwie samice gatunku gurami dwuplamisty, młode nie są. Moje pytanie to czy, mogą pływać w jednym akwarium (240 litrów) gurami dwuplamisty z mozaikowym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 O ile nie trafiły Ci się zołzy dwuplamiste, to mogą. Ale to już wyjdzie w praniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Gurami mozaikowe są na ogół nieco bardzie płochliwe od dwuplamistych i chyba nawet nieco "delikatniejsze" , ale jeśli akwarium będzie odpowiednio urządzone i ryby w razie czego będą miały możliwość ukrycia się choćby wśród roślin to nie powinno być problemu w połączeniu tych dwóch gatunków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucyferek92xd Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 Moje zołzy akurat nie wiadomo czemu nie tolerują ryb, które są żółte i to jest ich jedyny minus ale, właśnie boję się jak by zareagowały na osobnika swojego gatunku lub właśnie na mozaikowe. Kryjówek jest nie wiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts