Jump to content

Bocja Wspaniała - rozmnazanie

Leszek80
 Share

Recommended Posts

Stawiam bardziej na jakąś chorobę-niestety :(  Według wiedzy książkowej  nie udaje się rozmnożyć bocji wspaniałej w niewoli (kilka przypadków było,ale trzeba spełnić kilka ważnych warunków,ewent. hormony). W naturze  płyną w górę rzek i trą się mocnym nurcie,Te jasne kropki to na rybach czy szkle?

szkło zrobię dziś lepsze fotki ale to na 100% ikra bo już z dwa miesiące temu też tak było one wtedy się dziwnie zachowują chodzą po jaskini itp a później była pusta ale i ikry nie widziałem

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Tapatalk - tapatalkiem, ale przyłóż się trochę do pisowni. /ahr/

Edited by ahr
Pisownia.

Tak jak napisał KAMYK32 rozmnażanie bocji wspaniałych w akwariach zdarza się bardzo sporadycznie i to głównie przy zastosowaniu hormonów. Obserwuj dokładnie swoje ryby, aby wykluczyć ewentualną chorobę, a jeśli to faktycznie ikrzyca to może będziesz jednym z nielicznych którym udało się rozmnożyć te ryby w niewoli.

• Like 1

glonojad , skalary i labeo. Raczej nawet gdyby to ikra to Ci wyżej by ją pewnie zjedli choć Bocje spore mam

To ze to bardzo rzadkie rozmnażylem te ryby to ja wiem bo mam rybki od ok 10 lat i wiem to ale ze te bocje zrobiły się inne w swoim zachowaniu i jedna z nich wygląda jak by nosiła ikre to tez dlatego się tu zarejestrowałem i szukam pomocy bo to na bank ikra

• 2 weeks later...

Cześć i co dalej z tą ikrą u bocji? Zacząłeś wątek to nas informuj, bo jesteśmy ciekawi, jest to wielkie wydarzenie w akwarystyce. Podobno Rosjanom tylko to się udało. Wielkie dzięki i powodzenia.

1. Dbaj o pisownię.

2. Zachowuj kulturę wypowiedzi.

/Miniu/