Leszek80 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Moja jedna z dwóch bocji nosi w sobie ikre. Miał tsk ktoś z Was może pomizecie co zrobić by cis z niej było? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMYK32 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Stawiam bardziej na jakąś chorobę-niestety Według wiedzy książkowej nie udaje się rozmnożyć bocji wspaniałej w niewoli (kilka przypadków było,ale trzeba spełnić kilka ważnych warunków,ewent. hormony). W naturze płyną w górę rzek i trą się mocnym nurcie,Te jasne kropki to na rybach czy szkle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek80 Posted October 11, 2015 Author Share Posted October 11, 2015 (edited) szkło zrobię dziś lepsze fotki ale to na 100% ikra bo już z dwa miesiące temu też tak było one wtedy się dziwnie zachowują chodzą po jaskini itp a później była pusta ale i ikry nie widziałemWysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Tapatalk - tapatalkiem, ale przyłóż się trochę do pisowni. /ahr/ Edited October 11, 2015 by ahr Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Tak jak napisał KAMYK32 rozmnażanie bocji wspaniałych w akwariach zdarza się bardzo sporadycznie i to głównie przy zastosowaniu hormonów. Obserwuj dokładnie swoje ryby, aby wykluczyć ewentualną chorobę, a jeśli to faktycznie ikrzyca to może będziesz jednym z nielicznych którym udało się rozmnożyć te ryby w niewoli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek80 Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 glonojad , skalary i labeo. Raczej nawet gdyby to ikra to Ci wyżej by ją pewnie zjedli choć Bocje spore mam Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka To ze to bardzo rzadkie rozmnażylem te ryby to ja wiem bo mam rybki od ok 10 lat i wiem to ale ze te bocje zrobiły się inne w swoim zachowaniu i jedna z nich wygląda jak by nosiła ikre to tez dlatego się tu zarejestrowałem i szukam pomocy bo to na bank ikra Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 szukam pomocy bo to na bank ikra Na bank to ja uwierze, jak zobaczę tą ikrę. A teraz napisz czym karmisz te "maleństwa". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz72 Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Cześć i co dalej z tą ikrą u bocji? Zacząłeś wątek to nas informuj, bo jesteśmy ciekawi, jest to wielkie wydarzenie w akwarystyce. Podobno Rosjanom tylko to się udało. Wielkie dzięki i powodzenia. 1. Dbaj o pisownię. 2. Zachowuj kulturę wypowiedzi. /Miniu/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts