piechu1979 Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 witam też mam problem z oświetleniem pokrywa orginalna poklejona , świetlówki jak zdejmę pokrywę i postoi pare minut świecą założę na akwarium chwile poświecą potem gasną potem znowu się palą i tak w koło może ktoś coś poradzi nieznam się na elektyce ni w ząb Witam na forum. Po pierwsze zakładaj własne tematy, a nie podpinaj się pod czyjeś. Założyłem Ci nowy temat. Po drugie staraj się pisać poprawnie. Regulamin 6.1 /splend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Jakie to świetlówki? Jaki transformator i gdzie masz zamontowany? Niektóe transformatory mogą mieć czujniki ciepła, jak jest za gorący automatycznie odetnie prąd żeby się nie spalił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Moim zdaniem jest problem gdzieś na stykach. Być może przewody które są podłączone pod statecznik, oprawę startera lub oprawki świetlówek są gdzieś luźne i jak się nagrzeją przestają łączyć, a jak ostygną to łączą znów. Równie dobrze może być w którymś miejscu pod izolacją uszkodzony przewód. Gołym okiem tego może być nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piechu1979 Posted May 16, 2015 Author Share Posted May 16, 2015 Trochę późno na fotki i zdejmowanie pokrywy, mam małego szkraba, a nie chcę go budzić. Jutro zdejmę to opiszę i jakieś zdjęcie wrzucę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Albo sam materiał pokrywy tak się rozszerza. Z tanim plastikiem tak może być... Przy mocniejszym grzaniu może się nawet trwale odkształcić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts