blyszczyk Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 witam. dzis zrobilem bimbrownie ale mam problem z zacierem i tym jak stosowac CO2 . Mianowice nie znam stosunku wody , cukry , drozdzy , sody do butelki 1.5L. a wszedzie podaja inaczej ;/ I co do stosowania CO2... napowietrzac ??? w ktorym miejscu to zainstalowac? Bo nie chce pozbyc sie rybek POzdrawiam dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkopletw Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 1 litr wody 400g cukru 10g drożdży najlepsze proporcje ogólnie do rozprowadzania CO2 służą różnego rodzaju dyfuzory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blyszczyk Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 a w jakim mjejscu to zainstalowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkopletw Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 dyfuzor? tak żeby nie przeszkadzał, najlepiej żeby nie było go widać; możesz koło filtra rozpuszczone CO2 będzie się mieszać z wodą w całym akwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blyszczyk Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 aaa ile sody??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkopletw Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 ja nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mei Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 To ja podam przepis na zacier, który ja robię. Dostałam go od jednego z najmądrzejszych osobników z tego forum pierwsza butelka 2L: 1cm drożdży (1/10 kostki) 2 szklanki cukru płaska łyżeczka sody pół butelki wody druga butelka 2L: 1/2 - 3/4 wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blyszczyk Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 hmm bo moj zacier jest juz gotowy no ale jest jakos dziwnie jasny ;/ powinien taki byc? dalem 10g drozdzy moze zamalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 a ja mam patent taki: 1kg cukru 2,5l wody 2 łyżeczki sody 1/4 kostki drożdży i zacier chodzi grubo ponad miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 ja kupuję gotowe wyroby firmy Polmos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 jano lepsze własnej roboty najpierw roślinki skorzystają później ich właściciel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 nie lubię jak mi się drożdżami odbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blyszczyk Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 chyba ma zly kolor . nie powinien byc ciemniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekleg Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Troszkę z innej beczki ,żeby nie pisać kolejnego postu o Co2,zastanawiam się o tradycyjnej metodzie, a co myślicie o gotowych zestawach droższych i tych tańszych np. http://allegro.pl/item655534420_zestaw_ ... iltus.html czy ten zestaw z allegro się sprawdza? Jakie jest bezpieczeństwo w tradycyjnej metodzie, czy rybki się nie zatrują?czy jest do tego zaworek zmniejszający dozowanie Co2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Mam pytanko po co ta soda skoro ona spowalnia reakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksys24 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 chyba ma zly kolor . nie powinien byc ciemniejszy?Ważna jest też temperatura samego zacieru. Jesli będzie za niska to nie dojdzie do rządanej reakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jucha Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 soda spowalnia to prawda. ja robię bez sodki i jest genialnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi