SmokRTV Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Witam ! Czy lampa UV usuwa z wody mikroelementy, itp ? Zauważyłem, że po dodaniu do wody żelaza i włączonej lampie UV następnego dnia jego poziom wynosi 0. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekbart Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Zauważyłem, że po dodaniu do wody żelaza i włączonej lampie UV następnego dnia jego poziom wynosi 0. A nie pomyślałeś, że rośliny mają takie zapotrzebowanie na żelazo,że po jednym dniu są braki?.Lampa UV nadaje się do solarium, a nie do akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martiNBR Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 A nie pomyślałeś, że rośliny mają takie zapotrzebowanie na żelazo,że po jednym dniu są braki?.Lampa UV nadaje się do solarium, a nie do akwarium. Sory że odgrzewam stary temat. Możesz rozwinąć myśl odnośnie lampy UV? Mam takową w swoim 500L z paletkami i raczej jestem zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Mam takową w swoim 500L z paletkami i raczej jestem zadowolony A możesz rozwinąć myśl? Z czego to jesteś zadowolony? Z faktu posiadania takowej? Tysiące akwarystów nie posiadają takich lamp i (o ironio) też są zadowoleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Ja mam lampę i używam od roku. Wcześniej nie miałem. Nie zauważam żadnej różnicy... Co prawda używałem 11 W na 126 l ale nie umiem podać żadnych zalet ani wad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts