arkosw Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Witam. Kiedyś nadejdzie ten moment i trzeba będzie zrobić restart akwarium... A ja martwię się do przodu , jaki jest sposób, na odzyskanie jak najwięcej piasku kwarcowego? W skład podłoża wchodzi: piasek kwarcowy(0,3-0,5mm) ziemia ogrodowa, trochę okrzemek i śmieci, w przyszłości jeszcze będą odchody. Trochę by było szkoda wyrzucić 11kg piasku, liczę na pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Płukanie i nic innego mi na myśl nie przychodzi Ja bym jednak kupił świeży w OBI chociażby mają podobno bardzo tani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 Najbliższe OBI około 150 km Chodzi o to, żeby był taki biały, bo śmieci, to przez sitko można wyczyścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Piasek jest tani jak ''barszcz'' , nie ma sensu się bawić,nie masz w pobliżu składu budowlanego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 Dzwoniłem, piasek 4-6mm (bardziej żwirek niż piasek) 6zł za kilogram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Za 6zł za kilogram, to nawet taniej kupisz w akwarystycznym Na allegro masz ogromny wybór piachu do akwarium po 1zł za kilogram +15zł wysyłka do 30kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 Wiem, pytam czy można coś odzyskać, tak aby nie było ziemi w piasku. Śmieci mogą być, bo przyszłe akwa to BW Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Sitko w ręce i jazda . Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 Jak jazda jak piasek jest w akwa pisałem na początku, że to będzie w przyszłości... Myślisz, że sitko wypluka piasek z ziemi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaT_e92 Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Myślisz, że sitko wypluka piasek z ziemi ? Yup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 (edited) Co to znaczy Yup? Można spróbować, jesli nie wyjdzie, to kupię nowy Edit: Już wiem co to znaczy Yup Edited March 19, 2014 by arkosw Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts