Nikodem Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam, mam korzeń chyba dębowy. Napiszcie ile on jest warty, wymiary to coś ok. 90x80x30. Na razie nie obkorowany i nie wypreparowany. Ale jutro będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordimer Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Kompletnie nic nie widzę na tej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Kompletnie nic nie widzę na tej fotce.Ponieważ korzeń przyniosłem pod dom nocą, żeby ludzie nie zadawali głupich pytań takich jak np. po co ci to? Fotki wstawię nowe gdy obkoruję korzeń.EDIT: Podobno ten korzeń jest z sosny Tak twierdzi mój dziadek, a wy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madk Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 No i chyba ma racje, bo pionowo idzie główny korzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagra Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 No i nie jest do sprzedaży, ponieważ do akwarium tylko nadają się z drzew liściastych. wyjątkiem są drzewa owocowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Przetnij go czymś i powąchaj. Jeżeli będziesz czuł żywicę to iglaste. Madk a dębowy główny rośnie pofalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikodem Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Przy obkorowywaniu nic nie czułem. Ale przy laniu wrzątkiem było trochę czuć żywicą. Korzeń wisiał nad ziemią na drzewie przez ok. 1-2 roku. Ale podobno da radę ten korzeń wypreparować. Co myślicie o tym by go wrzucić na pół roku do stawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek121 Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Wrzuć go do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordimer Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Nie da rady. Strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.