zuzi xD Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Dzisiaj kupiłam parkę rybek i zauważyłam że samica ma duży brzuch i czrną duża plamke ciązową. Czy jest w ciązy? A i czy moja samica którą miałam wcześniej ciągle ją podgryza.Samiec mi zdechł prawdopodobnie dlatego że smica go ciągle ganiała i podgryzała aż miał zachwaną równowage. Czy może być to przyczyną ze jest w ciąży? A i kiedy ryba może urodzić? Dam foty jak bedzie trzeba, Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 tylko napisz jaka to rybka to będzie łatwiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 26, 2009 Author Share Posted March 26, 2009 to są gupiki. 2 samice i 1 samiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Bardzo jest prawdopodobne,że jest w ciąży bo często kupujemy już w sklepie kotną samicę gupika.Podaj fotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Prosze o szybką odpowiedz. z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Moim zdaniem jest w ciąży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 moim zdaniem tez obserwuj czy tyje z dnia na dzien Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 W ciąży Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Ok. Już jej szykuje osobne pomieszcenie. mam do was pare pytań ; 1czym karmić narybek? 2.Kiedy moge już wpuścić je do akwa z rybami dorosłymi? 3. za ile gdzieś samica może urodzić? 4.Jaka temp. wody powinna byc? 5. Czym karmić samice w ciązy? 6.Czy powinnam filtrować wode gzdie bedzie narybek? Z góry dzięki za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Nie na wszystkie pytania znam odpowiedź ale odpowiem na to co wiem . 1. Narybek możesz karmić pokruszonymi płatkami albo specjalnym pokarmem dla narybku. 2. Kiedy już będą dostatecznie duże. Gdy będą mieć conajmniej 2 cm 3. Nie umiem dokładnie tego określić. Ale chyba jeszcze nie teraz. 4. Wydaję mi się, że 25 stopni 5. Spokojnie można ją karmić tym co inne rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 daj tez fotke i rybka jaka to bo nie idzie stwierdzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Są to gupiki , a fotki już dałam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Plis potrzebuje pomocy.Godz.temu włożyłam kotną samice do słoika 1l słoika. Ryba pływa jak szalona w górę i w dół . Boje sie że jej coś się stanie tem.wody to 22stopnie. Może powodem jest to że w akwa zapomniałam podłączyć grzałki i woda się oziębiła a teraz ma 22 stpomnie. Prosze o pomoc !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Powiem ci tak mam gupiki i wiem że kiedy samica jest kotna i jest gruba i ma plamę ciążową przewazne wtedy gdy ma zamiar kocić młode gupiki to przegania samców gupika i samiczki takze Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Plis potrzebuje pomocy.Godz.temu włożyłam kotną samice do słoika 1l słoika. Ryba pływa jak szalona w górę i w dół . Boje sie że jej coś się stanie tem.wody to 22stopnie. Może powodem jest to że w akwa zapomniałam podłączyć grzałki i woda się oziębiła a teraz ma 22 stpomnie. Prosze o pomoc !!! 1l to troszke za mało... nie ma przestrzeni do pływania, włóż ją w coś większego, to tak jakbyś sie zatrzasnęła w windzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 a dlaczego dak szybko pływa??? Ona w tym słoiku jest sama. Myślałam aby włożyć ją do 6 l akwa ale nie wiem czy to sie opłaca tylko dla 1 rybki. Mam jeszce pytanie wcześniej samica osiadła na dół i tak szybko otworem gębowym ruszała.Czy poród jest blisko??? A czy ona na 100% jest w ciąży? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 jezu włóż ją do tych 6l !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Zestresowała się. Przełóż ją do 6 l akwa będzie jej lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 opłaca. z braku laku lepsze 6l ale zdecydowanie powinna mieć więcej jedna rybka. może masz ją za blisko akwa i widzi inne rybki albo jeszcze się nie przyzwyczaiła. ma strasznie mało miejsca w tym słoiku Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Włoże ją odrazu jak wstanę rano ponieważ teraz niestety akwa bedzie świeżo zalane i musze trochę odczekać. Też myślałam że widzi inne rybki ale ją oddaliłam od akwa.Już trochę się uspokoiła. Czy mam jej też do tego 6 l włożyć żywą roślinkę?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Możesz włożyć jakąś niedużą to wtedy jak się schować będzie miała gdzie, to czuć się będzie bezpiecznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 odlej 6l z tego wiekszego akwa !!! i wlej do 6l a tam dolej 6l swiezej Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Oki. Dzięki Ona jest na 100% w ciąży bo mam jeszce wątpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Ona jest na 100% w ciąży, ale z tego co widze nie urodzi za dzień czy dwa. Musisz być cierpliwa;) Powodzenia:D! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzi xD Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 A czy ten brzuch nie jest za mały?A w którym tygodniu moze już być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts