Afr0 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Opis zbiornika: Napowietrzanie: Brzęczyk ELITE 799 Oświetlenie: Żarówka 15W, nocne 4 żarówki LED Filtracja: AQUAEL Fan Mini (jakaś stara wersja :/ ) Ogrzewanie: Grzałka ELITE 50W Fauna: (tu jest po prostu bania ) 5 x Neon Innesa 3 x Gupik 2 x Kardynałki (próbuje oddać) 2 x Kirysek Panda 1 x Glonojad (próbuje oddać) 1 x Ampularia Flora: 2 x Kabomba 1 x Moczarka 1 x Gałęzatka 1 x Żabienica Dodatki: 1 x Kokos 1 x Skałka 1 x Tło, które sam zrobiłem, z papieru pakownego ___________________ Moczy się jeszcze korzonek obrośnięty mchem jawajskim. Chemia: a) nawozy: - SERA Florena b) przy podmianie: - Algin c) w potrzebie: - AquaClar - MFC Zdjęcia: __________________________________ W następnych postach dołączę następne zdjęcia, jeśli będziecie chcieli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Dobrze, że chcesz oddać kardynałki i glonojada . Miałam kiedyś takiego samego ślimaka. Taki śmieszny był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 no to tak, muszelka do wywalenia zatwardzi Ci wodę, ta kulka kolorowa hm... no nie wygląda za fajnie ogólnie akwarium prezentuje się przyzwoicie, jak będę robił przycinkę jakąś to ci dam parę roślinek. ja bym dokupił 2 kiryski. Miło widzieć, że potrafisz krytycznie spojrzeć na swoją obsadę i wiesz co powinieneś oddać powodzenia! a że tak dopytam, po co Ci FMC? coś się dzieje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Dalsza część. Myślałem właśnie o tych kulkach i o tej muszelce, a zamiast tej skałki będzie ładny korzonek, jak namoknie to wsadzę i dam zdjęcia. O roślince to chciałem jeszcze dodać BLYXE JAPOŃSKĄ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 wstrzymaj się trochę tak do 2 tygodni to może (chociaż nie obiecuję) będę miał m.in. blyxę to wszystko zależy od tego jak daleko posuną się prace z 260L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 akwa fajne ale muszelka i ta kulka :/ wywalic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 No bardzo ładny zbiorniczek jak na pierwsze akwarium Jak dasz korzeń i roślinki się rozrosną będzie Super A Geniek ino na tym Brokule I też nawet fajne tło Na żywo jeszcze lepiej wygląda uwierzcie mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 akwarium jak najbardziej ok, tylko wywal kulkę i muszle. poza tym zmień rozmiar zdjęć bo rozwala forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 @UP zmienię, tylko że pisze z laptopa taty a on ma bide i brak odpowiedniego programu Kuleczki wyrzucone, jak wywaliłem muszle, to się takie miejsce w sam raz na blyxe zrobiło... Kirysek liczę na Twoje roślinki a jak nie to się kłania Powstańców... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigkris Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 na paincie to zrobisz ;D obraz, rozciagnij pochyl i rozciagnij poziomo pionowo daj np to 70 i obrazek sie ladnie zmniejsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Małe pytanie, czy rybka może się w jakiś sposób dostać do filtra i zostać "zmielona". Miałem w zbiorniki samca i samicę, dzisiaj dokupiłem mu samicę... Teraz patrze samiec jest, dzisiejsza samica jest, ale gdzie stara? Na kokosie leży jakaś szczątka, chyba ryby. Jak to możliwe, przecież nie mam agresywnych ryb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 fitr jej nie zmielił jak już to ampularia ją wszamała, zwyczajnie pewnie zdechła a ślimak obróci to raz dwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Błąd to jednak ta nowa :/ Codziennie bedę rybkę kupował po 3 zl uuuuuuu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 spokojnie nie codziennie rybki zdychają w ogóle twoje gupiki wyglądają jak te z importu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Z importu to raczej nie Bo kupowałem te rybki z Afr0 I facet z Zoologa na ul. Opolskiej mówił ,że nie bierze z Iportu Być może kłamal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Właśnie się go pytałem, powiedział: - Nie absolutnie, bo nie ma to jak nasze polskie gupiki. ___________________________________ KOMENTOWAĆ !! PROSZĘ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 - Nie absolutnie, bo nie ma to jak nasze polskie gupiki. No wiesz, ja tam nie chcę podważać opinii sprzedawcy, ale sam przekonałem się u niego wielokrotnie, że nie ma pojęcia co sprzedaje. Począwszy od roślin, przez nawozy, pokarmy aż po rybki... Niejednokrotnie zdumiony przyznał "dobrze wiedzieć, że coś takiego jest". Więc no... a teraz jest jakaś epidemia tych importowanych gupików i wszędzie to sprzedają :/ Także, jak ci będą zdychać gupiki już będące w ciąży albo tuż po porodzie to będziesz miał odpowiedź ps. afro wysłałem ci zaproszenie na n-k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 No to trzeba iść na Powstańców, bo tam maja osobno z importu, a osobno nasze... pożyjemy zobaczymy, hmmm... Teraz tak jakby nie miał już roślin, przynajmniej w głównym, chyba że ma na zapleczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 jak chcesz pewne źródło gupików to idź na styczyńskiego tam na rogu. tylko że ja bym nie dokładał teraz nazwijmy to "prawdziwego" gupika do importowanego, bo import go i tak wybije bakterią, którą ma w sobie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Nie te już są z Powstańców, nie z importu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 A to, chyba że tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Dalsza część zdjęć z typu portrety Niestety z komórki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianoo11 Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 ile cm ma ten glonojad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afr0 Posted March 10, 2009 Author Share Posted March 10, 2009 ile cm ma ten glonojad?Jakieś 8,5cm. A dlaczego pytasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Fajne rybki Tylko chyba troszkę za gruby żwirek dla kirysków ale i tak jest ładnie Czekam na fotki z korzonkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts