Jump to content

Czemu zdychają mi rybki

Recommended Posts

Jakiś czas temu pozdychały mi prawie wszystkie rybki (mieczyki). Został mi tylko jeden samczyk.

Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Miały pompkę, grzałkę, żywe roślinki i jedzenie. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego? :(:(:(

pozdrawiam i z góry dziękuję !!!! :geek:

No to nawet 15L. Również dużo za mało. Ryby po prostu nie miały gdzie pływać, jak rosnąć i w dodatku pływały we własnych odchodach. W takim małym akwa możesz mieć tylko krewetki... Poczytaj o rybach :!:

Jak można jakiekolwiek ryby trzymać w takim słoiczku? :o Stężenie amoniaku było chyba na najwyższym stopniu. Ryby zdychały od braku miejsce, czyli skarłowaciały oraz się potruły odchodami (amoniakiem). I to jeszcze meiczyki, którym potrzeba 100 litrów :|

Przed kumpnem ryb trzeba o nich czytać! :evil: Trzeba wiedzieć ile litrów potrzebują, jakie parametry wody i jak je karmić :/

postaraliście się ją zrozumieć a nie krytykować, tak jest najłatwiej. Jest nowa, każdy popełnia błędy, nie wierze że wszyscy co mieli pierwszy raz akwa przeczytali dokładnie cały internet wpisując mieczyk...tak się powinno robić ale jeśli je oddała czy cokolwiek innego to już jest dla niej +, każdy nowy akwarysta działa pod impulsem i pyta się sprzedawców którzy wszystko wcisną, dlatego uważam, że koleżanka ma 1 lekcje za sobą a dalej to będzie tylko lepiej :)

Pozdrawiam i życze powodzenia :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...