spiderssoad Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Po pierwsze witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość . Trochę przez przypadek zostałam szczęśliwą właścicielką 120 litrowego akwarium wraz z rybnymi lokatorami. Jestem bardzo szczęśliwa, bo kocham zwierzęta, ale jestem jeszcze trochę zielona w tej dziedzinie. Oznaczyłam sobie prawie wszystkie rybki w akwarium poza 4 osobnikami z jednego gatunku (3 czarne, 1 biała). Przeszukałam masę stron, ale nie mam pewności. Zastanawiam się czy to może nie jest po prostu gupik, przy czym rybka ze zdjęcia jest jakaś taka strasznie pękata. Poza tym wszystkie wyglądają bardzo podobnie, mają wachlarzowatą płetwę ogonową i są w miarę jednolicie ubarwione. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Pozdrawiam Pati P.S. Rozważałam opcję by dodać temat w dziale dla początkujących, ale zaryzykuję i wrzucę tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Wygląda na molinezje balonową Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Tak to molinezja balonowa Temat chyba do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 wygląda na molinezje i w dodatku samiczka, tak mi się wydaje. Zamykamy temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderssoad Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 dzięki serdeczne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 To ja zamykam i nie polecam rozmnażania takich rybek, ani odchowywania narybku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts