Kajolica1 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Ostatnio zaciekawiły mnie Bojowniki. Gdy byłam mała miałam kilka, ale nie znałam się wtedy na akwarystyce. Mam akwarium 72l niestety małe, ale nie pomyślałam o tym żeby od razu kupic duże. Zastanwiam się nad kupnem kilku Bojowników. I mam takie pytanie .. Czy samiec zawsze jest agresywny w stosunku do samic czy tylko w okresie tarła ? Myślałam o 1 samcu i 2 ( lub 3 ) samicami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 W moim przypadku miałem 1+2 i jedna z samic, dość duża i silna goniła i podgryzała samca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Wszystko uzależnione jest od charakteru samca. Im więcej samic, tym lepiej, gdyż agresja będzie się rozkładała równomiernie Myślę, że 1+3 będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 1+3 bądź 1+4. Przypuśćmy, że na 1 rybkę starczy ok. 15-20l, więc starczy ci akwarium do 100l. To jest moje zdanie. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Wiele zależy od charakteru bojownika, może być spokojny a może być taki, że będzie pałał agresją. Ale w zbiorniku 72l dobrze zarośniętym i przy haremie 1+4 na pewno nie będzie Ci sprawiał problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 W moim przypadku miałem 1+2 i jedna z samic, dość duża i silna goniła i podgryzała samca.Ja mam taka sama sytuacje teraz - Samica gania mi samca gdy tylko go zobaczy. Mam 1+2 ale kupie jeszcze 2 samice Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik syjamski Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 JA MAM TAK TERAZ POSZARPAŁY MU WELON Natalia1984: Koleżanko, czy Ty masz jakieś zaburzenia osobowości? Nie piszemy postów z wciśniętym klawiszem „caps lock”. Duże litery świadczą o krzyku, co nie jest tolerowane. Ile razy jeszcze mam Ci to powtórzyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Dziękuje za pomoc, temat można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 JA MAM TAK TERAZ POSZARPAŁY MU WELON Bo masz o wiele za małe akwarium na harem? Bo ryby nie mają w nim miejsca żeby uciec/schować się? Nic dziwnego. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts