Mamut Posted April 23, 2011 Share Posted April 23, 2011 Witam Filtr: Aquel minikani120 pomocniczo aquel fan-1 Grzałka: jakaś 100wat Oświetlenie: 15wat Podłoże: żwir Obsada: Sphaerichthys osphromenoides (1+4) jeszcze ich nie ma,czekam na dostawę od szczupaka Flora: Anubias barteri nana Microsorium pteropus i troszkę windelov Lotos Cryptocoryne Wendtii (green, tropica, brown) Ceratopteris Cornuta Gałęzatka Więc tak baniak zalany stał tylko pusty bez korzeni.Baniak w przygotowaniu ;)Czekam na opinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 A nowy korzonek już się moczy ? Heh do wtorku masz czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted April 25, 2011 Author Share Posted April 25, 2011 Po podmiance i w trakcie podmianki :lol:czekam na wasze sugestie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Więcej gałązek, ciemniejsze tło, a i jeszcze wywaliłbym mikrozorium z prawej, lepiej wyglądałby baniak z tylko ceratopterisem. Czekam na ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Przyjemny dla oka wycinek natury. Jedynie ta paproć mi nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Wrzuć szyszki olchy z 6 i liście dębu + jakieś gałązki i będzie fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Wrzuć szyszki olchy z 6 i liście dębu + jakieś gałązki i będzie fajnie.Człowieku ty czytasz temat ? Planujesz mu obsadę jak jest już dawno zaplanowana Jeszcze gupiki Teraz mu powiedz, żeby oddał obsadę bo już pływają tam czekoladki i zapuścił gupiki Niech każdy ma gupiki !!! A żeby nie było OT , pokaże mieszkańców Chwilowo były w moim akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Wrzuć szyszki olchy z 6 i liście dębu + jakieś gałązki i będzie fajnie.Człowieku ty czytasz temat ? Planujesz mu obsadę jak jest już dawno zaplanowana Jeszcze gupiki Teraz mu powiedz, żeby oddał obsadę bo już pływają tam czekoladki i zapuścił gupiki Niech każdy ma gupiki !!! Albo mam coś z oczami, albo z głową, ale gdzie Ty tam widzisz coś o obsadzie, albo gupikach? Czekoladowce super - za ile je kupiłeś? Baniak - jeszcze do poprawek. Dużo efektu psuje filtr wewnętrzny, który przy tak delikatnych rybach może stwarzać problemy w 72l. PS: Tfu. Nie doczytałem że jest kubeł. W takim razie, ten wewnętrzny, na nic Ci nie potrzebny. Dodatkowy filtr mechaniczny przy czterech rybach na krzyż to rzecz zbędna, a jakże psująca wygląd baniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 A faktycznie, ja zamiast gałązki przeczytałem gupiki Heh sry. Czekoladówki były po 9,50zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Atreyu wewnętrzny jest po to żeby prowadził filtrację przez torf ale to chwilowo bo do kubełka dziś włożyłem.Czekoladki są super widać że bardzo wrażliwe wczoraj bałem się że nie dadzą rady ale jakoś żyją dziś już lepiej pływają ale są płochliwe.Karmiłem dziś je delikatnie granulatem ale słabo jadły. Jakiś fotki w woreczku wstawiam,sory za jakoś ale to nie lustrzanka tylko aparat w telefonie 3.2megapixela ale z auto focusem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Chciał bym coś ocenić ale niestety nie mam co Wszystko porozwalane itp. Zrób fotę jak ustalisz co gdzie i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted April 30, 2011 Author Share Posted April 30, 2011 Jeden jaki teraz jest problem to określenie płci rybek.A ogólnie wszystko jest dobrze i dołożyłem czarne tło Pisać,komentować,krytykować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 No muszę się przejechać , zobaczyć na żywo. Gdzie się głownie trzymają ? W górnej części czy pływają po całym baniaku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted April 30, 2011 Author Share Posted April 30, 2011 Wiesz no od góry do dołu i od prawej strony do środka tam na lewą stronę mniej wpływają.Dziwne no ale już niedługo ecikowy korzeni wyląduje po lewej stronie to może tam też wpłyną Zauważyłem że lubią przebywać blisko paproci i w jej korzeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Jak dla mnie za duża paproć i czemu ten filtr tak krzywo wisi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Fajne jest to akwa, takie mrrroczne A co do paproci to faktycznie, mała to ona nie jest, ale w ciekawy sposób przepuszcza światło... co później dodaje efekt takiego właśnie mroku z rozproszonym światłem w akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 Chciał bym coś ocenić ale niestety nie mam co Wszystko porozwalane itp. Zrób fotę jak ustalisz co gdzie i jak Czy ja wiem czy w naturze jest tak wszystko tip-top raczej nie więc sory nie wiem co masz na myśli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Za dużo zieleniny, ale ładna paproć. Jakie parametry masz? używasz torfu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 No. Aktualka by się przydała. Ustawiaj ten korzeń co się moczy i dawaj foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 Mała aktualka do odświeżenia tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Za jasno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasty77 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Szczerze,to bardziej podobał mi się poprzedni aranż(fajny klimacik).Teraz faktycznie jasno.Daj jakieś ciemne tło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Ciemniejszy klimacik był lepszy Kup na tafle wody pistię wodną, albo rzęsę wodną, albo coś podobnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted January 10, 2012 Author Share Posted January 10, 2012 Więc mała aktualka dla użytkownika tego furum Nie chce mi się nic pisać i opisywać to jak coś to pytać to odpowiem może. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Cudowne rybska! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts