Michael.Waw Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Baniaczek zwykłe szkło, tak zwane akwarium za dychę Filtracja to przerobiona kaskada której się kiedyś silnik spalił, a teraz na jej wlot przymocowałem sylikonem pompę fontannową aquela, zwykła żarówka energooszczędna 11W Mchy: xmoss i fontinalis Zwierzęta brak Nawoże magnezem Tło i ozdoby: czarny brystol i łupiny kokosa Podłoże bazalt Zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Nawoże magnezem A dlaczego nie np. potasem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted November 10, 2010 Author Share Posted November 10, 2010 Teraz tak patrzę i widzę że to jest jakaś odżywka żelazowa, "FerroActiv" Tropicala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 czyli żelazo a w akwa czegoś mi brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 10, 2010 Administrator Share Posted November 10, 2010 a w akwa czegoś mi brakuje Mchu Jak dla mnie za grube podłoże i to o wiele za grube. Dorzuciłbym jeszcze z 5-6 skorup kokosa z mchem. Teraz jest pusto, nawet jak się mech rozrośnie to wiele nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Aktualizacja: Bojownik tymczasowo bo gupiki skubały mu płetwy i muszę im zrobić osobne akwarium. Krewetek dalej nie ma bo nie miałem jak je kupić. Ale po nowym roku będą. Zrobiłem plaże a mchy trochę podrosły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Trochę Cię poniosła fantazja z tym bojownikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Powiem Ci, że trochę to zepsułeś. Ładniej było gdy był bazalt. Fajny bojek, ale trochę ma ciasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Zastanawiam się nad zmianą podłoża na jbl manado co wy o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Czemu nie, tylko kup jakiś ładny korzeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Niestety plany się zmieniły i aranżacja została zlikwidowana, a w akwarium pływa tygodniowy narybek bojownika. A to zdjęcie z akwarium ogólnego gdzie rybki się wytarły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Aktualizacja, wyciągnołem filtr bo robił pralkę w akwarium i dałem napowietrzacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Napowietrzacz bojownikom nie jest potrzebny A bez filtra nie da rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Kotnik jak kotnik ze szczupakiem się zgadzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Tak, przez pierwsze dni życia bojowniki oddychają przez skrzela a później zaczynają pobierać powietrze atmosferyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Masz rację ale filtr = czysta woda oraz tlen 2 w 1 Ale jak chcesz pamiętaj o podmianach bo małe lubią brudzić jak to dzieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Robię podmiany co dwa dni, wodą z innych baniaków żeby rybki mogły jeszcze dodatkowo zjadać pierwotniaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Ustawiam się w kolejce po jakiegoś samca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Ja też chciałbym zobaczyć zdjęcia gdy młode dorosną i się wybarwią. Czekam na fotki akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczot Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Również i ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Przepraszam bardzo,ale oglądam i czytam i sam sobie takie pytanie zadaję. Gdzie mam szukać tych mchów, o których tak piszesz w tytule tematu? :zamieszany: Jeśli sobie z akwarium zrobiłeś wylęgarnię bojowników ,to powinieneś poprosić moderatora o przeniesienie tego tematu do właściwego działu,ba ja nic to nie widzę co mogło by powodować jego zostanie tutaj albo jego zamknięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted January 27, 2011 Author Share Posted January 27, 2011 Przepraszam bardzo,ale oglądam i czytam i sam sobie takie pytanie zadaję. Gdzie mam szukać tych mchów, o których tak piszesz w tytule tematu? :zamieszany: Jeśli sobie z akwarium zrobiłeś wylęgarnię bojowników ,to powinieneś poprosić moderatora o przeniesienie tego tematu do właściwego działu,ba ja nic to nie widzę co mogło by powodować jego zostanie tutaj albo jego zamknięcie. W takim razie proszę moderatorów o zamknięcie tematu a ja zakładam nowy w dziale "Rozmnażanie rybek" Mod.Janusz.Proś ,a będzie ci dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts