MJ5000 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Dzisiaj Pani w zoologicznym sprzedała mi roslinke do akwarium o nazwie Chamaedorea, przypomina palme. W internecie wyczytałam, że ta roslina nie nadaje sie do akwarium. Czy może zaszkodzic rybką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Bo to jest palma. Wpisz w wyszukiwarke ta nazwe. Moim zdaniem raczej bedzie gnic w wodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 pewnie będzie gnić, a co za tym idzie będzie zabierać tlen rybkom - zaszkodzić może nie musi ps# lepiej posadź w doniczce 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciosana83 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 to samo dzis mi sprzedali, skąd jesteś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJ5000 Posted January 9, 2009 Author Share Posted January 9, 2009 Krotoszyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Rosliny do pludariow czesto mylone sa przez wlascicieli sklepow z akwaryjnymi. Albo celowo sprzedawane jako akwaryjne. Trzeba byc bardzo ostroznym. Sama dalam sie nabrac na hypoestes i skrzydlokwiat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 to masz palme jak marzenie całe szczescie że ta jest mała i nie pludarium tylko paludarium tak na pszyszłośc sorki że zwracam na to uwagę ale taki zawód Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Czeski błąd A co do palmy to do doniczki Moj skrzydlokwiat pieknie rosnie na oknie mimo ze zostal wyciagniety z akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 palma do donicy i na okno w listopadowym numerze ogrody parki zieleńce znajdziesz więcej na ich temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJ5000 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Posadziłam roslinke w doniczce i super wygląda na akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 tak trzymaj ja mam inne podejście do tego wole sadzic w otwartych przestrzeniach i czasem mam fajne efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 http://www.tropicalfish.istore.pl/sklep ... 852,0.html << nadal w sprzedazy xD nie wiem czy moge powiedziec ze tez sie nabralem, bo kupilem te roslinke, oczywiscie dwie doniczki wylowilem wiekszosc z akwa jedna galazke zostawilem , zobaczymy czy to bedzie dalej roslo czy zgnije, a wylowione do gleby i na parapet :D poexperymentujemy troche Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 lol... już parę razy na forum przestrzegałem przed tą roślinką Trzeba uważać co się kupuje, bo to tylko szkodzi i napędza zoologi... Więcej hitów doniczkowych widziałem u mnie w zoologu... Aż pokusiłbym się o stwierdzenie, że więcej w nim było roślin doniczkowych niż akwariowych... chyba, że ktoś chce sadzić chemadoreę, skrzydłokwiaty lub draceny ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 [...] Więcej hitów doniczkowych widziałem u mnie w zoologu... Aż pokusiłbym się o stwierdzenie, że więcej w nim było roślin doniczkowych niż akwariowych [...] ghyhyhy kwiaciarnie nie zoologi;) mój eksperyment zakończony dzisiaj, wniosek płynie taki iż roślina całkowicie lądowa jest . Dość już wynalazków ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts