dareczek1234 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Oto trochę iwagumi, trochę roślinnych zadrzewień i początek przygody... SPRZĘT Filtr (Pompka) Atman AT201 + gąbka Oświetlenie 2x18W OBSADA 1 x bojownik 6 x neon innesa 3 + 2 x molinezja 1 + 1 mieczyk hellera 2 x kirysek panda 2 x kirysek spiżowy 1 x Amano Aktualnie z obsadą Pierwsze dni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Zmień tło na coś ciemniejszego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Dobra, ale gdzie ten las? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 może gustujesz w jedno kolorowym tle??? Jeśli tak to zamień to niebieskie na czarne będzie ślicznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Nawet troszeczkę Iwagumi to nie ma Zobacz np. na sposób ułożenie skał jaki powinien być w Iwagumi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 5, 2010 Administrator Share Posted September 5, 2010 Dobra, ale gdzie ten las? -"No tutaj" -"Gdzie? Pokaz mi palcem bo go nie widzę!" -"No tutaj" -"Możesz mi powiedzieć na ... mi ... las? Odwróć stronę!" -"O ..." -"Czytaj!" -"Gdy wyszli za wzgórza, oczom ich ukazał się las krzyży" C.Pazura i M.Konrad "Nic śmiesznego" Sorka, nie mogłem się powstrzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Las wycięty hehe , a tak na marginesie zmień tło na ciemniejsze i napisz jaką obsade masz zamiar tam zakwaterować , bo jak narazie baniaczek taki se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareczek1234 Posted September 5, 2010 Author Share Posted September 5, 2010 Do: Atreyu Został dopiero co zasadzony, więc rośnie... Do: Rafi200 Układ kamieni - oczywiście nie jest poprawny - bo 1) jest ich 4 2) są źle rozmieszczone Tło było czarne, lecz przez wzgląd na "ładnie" wyglądające roślinki na niebieskim tle - zmieniłem na niebieskie. Obsada z obecnych dwóch mniejszych akwa: 1xbojownik 6xneonki 2x molinezja 2x gupik 1x krewetka amano Dodatkowo w planie 5xotoski edit: Zapomniałem o 2xkirysek Panda 2xkirysek spiżowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Do: Atreyu Został dopiero co zasadzony, więc rośnie... Do: Rafi200 Układ kamieni - oczywiście nie jest poprawny - bo 1) jest ich 4 2) są źle rozmieszczone Tło było czarne, lecz przez wzgląd na "ładnie" wyglądające roślinki na niebieskim tle - zmieniłem na niebieskie. Obsada z obecnych dwóch mniejszych akwa: 1xbojownik 6xneonki 2x molinezja 2x gupik 1x krewetka amano Dodatkowo w planie 5xotoski strasznie mało neonków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adeptmarine Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Tło jest ok ale musi być bardziej zarośnięte akwa poza tym zdjęcie źle zrobione i chyba akwa jeszcze dojrzewa. Dodaj z tyłu kilka diodek led w ten sposób troche rozświetlisz tło co powinno dać efekt głębi. btw co masz pod piaskiem bo na samym piasku raczej nic nie porośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareczek1234 Posted September 6, 2010 Author Share Posted September 6, 2010 Jak na razie to obsada będzie miała przeprowadzkę z 2 mniejszych zbiorników 25L, choć mało neonków, to i tak miały ścisk... Piasek jest docelowo plażą, i nie chciałem aby został "zadrzewiony" - więc nic pod piaskiem nie ma - prócz piasku ma się rozumieć... Akwa dojrzewa, choć kusi mnie Sera BioNitrivec (czy jakoś tak) i nie wiem czy dzisiaj to nie nastąpi... Aktualnie walka z "galaretą" na korzeniu, 2xszorowanie i gotowanie - nic nie dało wczoraj ponownie pojawiła się zmora. O ile dobrze pamiętam (z poprzednich małych zbiorników) kokos i korzeń też porastały tymi bakteriami, ale po czasie następowała stabilizacja i samoczynnie "gluty" znikały. Generalnie czekam na pierwsze oznaki rozwoju roślin (mech pokazał nowe gałązki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktoś Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Wydaje mi się że pod roślinami jest jasny żwirek więc nie będzie problemu z rozrostem roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareczek1234 Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Pierwsze dni z obsadą, bojownik rozpoczyna budowę gniazda Amano zabrały się za "pożarcie" i tak znikomych glonów, rośliny pną się do zwierciadła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 No i teraz baniaczek jest cacy , jeszcze niech ten las troche podrośnie , jakiś miech na korzeń i będzie baniak jak się patrzy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adeptmarine Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Jak na razie to obsada będzie miała przeprowadzkę z 2 mniejszych zbiorników 25L, choć mało neonków, to i tak miały ścisk... Piasek jest docelowo plażą, i nie chciałem aby został "zadrzewiony" - więc nic pod piaskiem nie ma - prócz piasku ma się rozumieć... Akwa dojrzewa, choć kusi mnie Sera BioNitrivec (czy jakoś tak) i nie wiem czy dzisiaj to nie nastąpi... Aktualnie walka z "galaretą" na korzeniu, 2xszorowanie i gotowanie - nic nie dało wczoraj ponownie pojawiła się zmora. O ile dobrze pamiętam (z poprzednich małych zbiorników) kokos i korzeń też porastały tymi bakteriami, ale po czasie następowała stabilizacja i samoczynnie "gluty" znikały. Generalnie czekam na pierwsze oznaki rozwoju roślin (mech pokazał nowe gałązki) U mnie otoski zajadały się tą galaretką, zjadły wszystko w ciągu dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Jak dla mnie rewelka. Sam chcialbym miec takie!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts