wojas109 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Mam 60l akwarium napowietrzanie- AirTech=2KOX oświetlenie- Opti natural 15w filtracja- Weipro TC-200 ilość ryb- 4 neonki, 3 żałobniki, 3 pielęgniczki kakadu 2 skalary 1 zbrojnik niebieski 1 welon 1 mieczyk rośliny- mam 4 rośliny i tylko jednej znam nazwę trawka I co myślicie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Mam 60l akwarium napowietrzanie- AirTech=2KOX oświetlenie- Opti natural 15w filtracja- Weipro TC-200 ilość ryb- 4 neonki, 3 żałobniki, 3 pielęgniczki kakadu 2 skalary 1 zbrojnik niebieski 1 welon 1 mieczyk rośliny- mam 4 rośliny i tylko jednej znam nazwę trawka I co myślicie?? No ja myślę że nie masz pojęcia o akwarystyce. Z ryb które wymieniłaś tylko neonki mogą zostać reszta do oddania. Musisz skompletować nową obsadę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 zgadzam się z tobą ze skalary welon i mieczyk nie pasują ale inne ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 neonki(dokup kilka) i kakadu mogą być(jeśli to harem) i kilka kirysków na dno...to wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 a zbrojnik niebieski, żałobniki ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Dlaczego reszta? Już ci odpowiadam kakadu jak to pielęgniczki będą wykazywały agresję. nie chodzi tu o wielkość zbiornika Zbrojnik niebieski dorasta do 15 cm. Oddaj szkoda zwierzaka. Żałobniczki od biedy mogą zostać dokup neonów tak żeby było z 14, 5-6 kirysków na dno i będzie ładnie i dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 oddaj łatwo powiedzieć, a nie wiesz czy przyjmą w zoologicznym ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 oddaj łatwo powiedzieć, a nie wiesz czy przyjmą w zoologicznym ?? Wiesz ja to najpierw czytam jak czegoś nie wiem ,a następnie kupuje. W sklepie to ci wszystko wcisną. Trzeba znać wymagania ryb przed ich zakupem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 a wracając do kakadu mam 1 samca 2 samice mogą być agresywne wobec siebie czy innych ryb ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 W sklepie to ci wszystko wcisną.Nie prawda . Sam doradził mi taką obsadę,jaką obecnie mam . Ryby są zdrowe,pięknie wybarwione,nie chorują . Jak znajomi pytają się o akwarystyczny,zawsze polecam ten. Więc nie zawsze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 a wracając do kakadu mam 1 samca 2 samice mogą być agresywne wobec siebie czy innych ryb ???moim zdaniem nie będą agresywne Link to comment Share on other sites More sharing options...
krayzie Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 a czemu skalary i mieczyki nie pasuja? mam 5 mieczykow i 4 skalary - do tej pory zadnych problemow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 ale ja mam 1 mieczyka 2 skalary w 60l akwa to czyli zamiast tej obsady dać to 4 kiryski 14 neonków ( nie za dużo do 60l akwarium) 3 kakadu 3 żałobniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 a czemu skalary i mieczyki nie pasuja? mam 5 mieczykow i 4 skalary - do tej pory zadnych problemow.bo są jeszcze małe zapewne to czyli zamiast tej obsady dać to 4 kiryski 14 neonków ( nie za dużo do 60l akwarium) 3 kakadu 3 żałobniki neonków 8-10 max Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 W sklepie to ci wszystko wcisną. Nie prawda . Sam doradził mi taką obsadę,jaką obecnie mam . Ryby są zdrowe,pięknie wybarwione,nie chorują . Jak znajomi pytają się o akwarystyczny,zawsze polecam ten. Więc nie zawsze . Tak masz rację nie zawsze są sklepy i sklepy. Ale te dobre to wyjątki. a wracając do kakadu mam 1 samca 2 samice mogą być agresywne wobec siebie czy innych ryb ??? Wobec siebie mniej, ale dla innych ryb bardziej, a najbardziej w czasie tarła. Po za tym musisz się zastanowić bo 60l to odpowiednie akwarium na harem kakadu, ale tylko dla kakadu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krayzie Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 a jak urosna to co moze sie stac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 a jak urosna to co moze sie stac?magą nie urosnąć(skarłowaceją) a jak urosną to będą miały za mało miejsca(minimum 50cm wys akwa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 a kiryski do 60 l nie za duże 4 szt A to teraz będę miał problem z oddaniem ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Skalar wymaga dużego akwarium. Akwarium musi być maksymalnie długie i głębokie. Najlepiej akwarium obsadzone roślinami z boku i z tyłu, z pozostawioną znaczną przestrzenią do pływania. Mieczyk Hellera wymaga dużego akwarium z wolną przestrzenią do pływania.Samce bez miecza od 8 do 14 cm. .Długość tego miecza bywa różna i zależy od konkretnego osobnika. Samce niekiedy posiadają miecz o długości zbliżonej do długości swojego ciała, pomijając głowę.Samice do 16 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Welonkę oddaj... jest zimnolubna i rośnie duża (też miałem ten problem). Skalary za małe akwa. Mieczyki... raczej nie mogą być- rosną duże. Do ilu cm właściwie rosną mieczyk w dobrych warunkach i dużym kawa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 samice do 16 cm a samce od 8 do 14 cm bez miecza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Będzie miał problem z oddaniem tych ryb. Musiał by znaleźć kogoś kto zajmuje się akwarystyką. Ja mam problem z jednym duchem , żeby oddać , a co dopiero skalar , mieczyk i welon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts