igor1996sa Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Mam akwarium 120l.Czy moge kupic krewetki i czy moje kirysniki ich nie zjedza? :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Zjedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Hmm nie do końca się mogę z tym zgodzić ja miałem suma i kiryski z krewetkami i nic się nie działo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 melo jakiej wielkości masz kiryśnika dla twojego info dorastają do 20 cm sam karmiłem sercem wołowy wiec wiem jakie maja ssanie i nie widzę problemu żeby zjadły krewetkę bo wciągają wszystko ,oczywiście chodzi mi o krewetki karłowate igor1996sa polecam krewetki amano // Caridina multidentata Atyopsis moluccensis / krewetka filtrująca http://photos07.allegroimg.pl/photos/oryginal/930/65/75/930657522 te powinny być bezpieczne chodzi mi o dorosłe osobniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Jeśli myślisz o takich krewetkach co pisze ecik,to spokojnie możesz je trzymać razem z kiryśnikami.Jeśli natomiast myślisz o tych innych typu red cherry lub podobnej wielkości to ci odradzam .Z czasem wszystkie zostaną zjedzone przez sumiki,a młodzieży nigdy się nie dochowasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Niestety, muszę to napisać: - kiryśniki nie nadają sie do 120l - nadają się do akwarium min. 180l - w mniejszych karłowacieję itd. - musisz niestety oddać/sprzedać/etc kiryśniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Kiryśnik ci zje krewetki jak by to był kirysek to by była inna sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Dziekuje wszystkim za porady:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts