ceroone Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Po przestudiowaniu forum i prawie wszystkich postach dot. wyglądu naszych awarii postanowiłem sobie zrobić tło. Powstało z styropianu i pianki montażowej do okien lub futryn. Pomalowałem je na brązowo i tu moje pytanie chyba nie bardzo pasuje ten kolor do akwarium czy do tej struktury pianki nie był by lepszy kolor, może mi ktoś podpowie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Oo. Dobry pomysł, podoba mi się :)czym je pomalowałeś? Edit: Atreyu masz racje ten kolor jest mdły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Szczerze mówiąc efekt nie powala... Najtańsze tło produkowane seryjnie [ok 20zł za 60x30 AquaEl PS] wygląda podobne... tylko jest ładniejsze... Pomalowałeś farbą z atestem żywnościowym? I struktury w styropianie można by było zrobić ładniejsze i kolor... ten odcień brązu mi się tylko z jednym kojarzy Do tego chyba wszystkie zdjęcia robione z lampą błyskową [nie potrzebnie] przez co widać nie ładne odbłyski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceroone Posted November 25, 2009 Author Share Posted November 25, 2009 Hmm dziwne nic ci się nie podoba nie prosiłem o wypowiedz czy tobie się podoba tylko o kolor który bardzie by pasował. Co do kupna tla może i masz racje 30 zl ale tu bynajmniej mam satysfakcje ze sam zrobiłem i sam pomalowałem a co do atestu to przesz szybę i bez styczności z woda chyba rybą nic nie będzie, a cale akwa broni pogrywa. Pomalowane jest zwykła emulsja myślałem jeszcze aby pomalować lakierem bezbarwnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 a moim skromnym zdaniem wygląda (przepraszam ale taki efekt) jak kupa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Gdybyś miał to umieścić za akwarium to czarny matowy spraj i byłoby fajnie, ale Ty raczej wolisz to do akwa włożyć, prawda? Myślę, że również jakieś odcienie popielatego/szarego by pasowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Dobra dobra No to nie mówiąc że farba mi się nie podoba, delikatnie sugeruję że inna byłaby lepsza. Że tło zewnętrzne nie widziałem po zdjęciu - zwracam honor. Jaka? Taka jaki naturalny kolor mają skały [bo tworząc te struktury chodziło o efekt skał?]. Można na czarno, ale chyba najwięcej taki wynalazków jest w kolorze szarym i to bardzo ładnie wygląda, ew można na w kolorze piaskowca. Jak znajdę to tu Ci dam przykłady. viewtopic.php?f=40&t=8483 http://www.sklep.ekert.pl/index.php?mai ... 70db5e7ebb viewtopic.php?f=22&t=8313 http://akwapodlasie.org/viewtopic.php?t ... 56c59a5f9b <- bardzo fajne viewtopic.php?f=22&t=7996 styropian i odpowiednio dobrana farba nie są niebezpieczne w kontakcie z wodą dla ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceroone Posted November 25, 2009 Author Share Posted November 25, 2009 Nie no do wew nie ma mowy pianka z woda i styropian dla rybek to chyba zły pomysł ze to wygląda jak kupa to sobie zdaje sprawę dlatego proszę was o dobór palety koloru, o szarym lub popielatym myślę lub nad takim pistacjowym ciemnym...Czarne nie będzie zbyt przytłaczające to akwarium ma 60cm. O piaskowcu nie myślałem w sumie bardzo fajny pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Musisz to potraktować jakimś matem albo przynajmniej półmatem bo się świeci jak psu... nos. Potem możesz poszaleć z innym odcieniem na zasadzie "suchego pędzla" żeby nie było tak jednolicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts