darknes25 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 witam wkrotce zakladam nowe akwa 450l 150-60-50 .Zastanawiam sie nad obsada takiego zbiornika chcialbym zeby bylo to akwa towarzyskie z jakimis duzymi rybkami wzglednie latwymi do utrzymania ze tak powiem z gory mowie ze biotopy malawi itp odpadaja z uwagi na brak doswiadczenia z tym temacie:)co mozecie mi poradzic ?pozdrawiam wszystkich:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Koniecznie tylko duże ryby? W takim litrażu można szaleć z bardzo dużymi ławicami małych Myślę że jak planujesz obsadę główną rolę mogłyby zagrać dobrane parki skalarów, lub jakieś inne spore pielęgnice. Od razu mówię jakbyś wypatrzył do tego akwarium paletki to zrezygnuj[nie łatwe do utrzymania]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 No to z takich łatwych, to może karasie ? A tak naprawdę nie wiemy jakie masz doświadczenie, i nie ma łatwych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 tak , jak Danielek napisał , nie ma łatwych ryb , z ryb którym jakoś najłatwiej stworzyć optymalne warunki to są gupiki,mieczyki,molinezje itd... ale znów nie widzę sensu w zakładaniu baniaka 450L na takie rybki , pielęgnicowate są takie że "wybacza" błędy początkującego , jeżeli chodzi o parametry , ale pamiętaj że pielęgnice muszą mieć dobrze natlenioną wodę ... myślę że parka pawików (pielęgnice pawiookie ) były by dobre , to są inteligentne , śliczne i wdzięczne rybki , długowieczne , więc sie nimi nacieszysz większe info o tych rybkach wysyłam na PW .. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts