Martaa Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Które danio prostsze w rozmnożeniu - pręgowane czy lamparcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 gdzieś czytałem, ze pręgowane lecz lamparci jest jeżeli się nie mylę podgatunkiem pręgowanego więc nie za duże różnice są między nimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Wychodzi na to samo, ale jak chcesz je rozmnazac to szczerze zycze powodzenia w tak trudnej misji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 trudnej?? do tarła wystarczy kubeł zimnej wody a małe można nawet odchować w ogólnym przynajmniej mi się tak udało - z nie wiem ilu do wielkości 2-3cm przetrwało 6 sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiziel92 Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Wychodzi na to samo, ale jak chcesz je rozmnazac to szczerze zycze powodzenia w tak trudnej misji! Ja wrzuciłem wieczorem samca i samice do 3 litrów. Rano było tarło. Ikrę przeniosłem do 12 litrów. Miałem z 10 z czego oddałem 8 Banalnie się je rozmnaża Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts