kiziel92 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 * para bojowników * 3 danio pręgowane * 3 kosiarki * 3 neony * 2 kirysy * 2 krewetki amano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 w tym 25L powinien być SAM bojownik i ew. + krewetki .. reszte oddaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Danio 80L Kosiarki -''- Kirysy 50L Neony 80L ...chociaz Przerybienie. 25 L..: sam bojownik, lub krewetki, lub 3 gupiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
love_gr Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 * para bojowników * 3 danio pręgowane * 3 kosiarki * 3 neony * 2 kirysy * 2 krewetki amano PRZERYBIENIE!!! I to jakie... Bojownik na taki litraż to jedynie możesz mieć jednego samca i nic poza tym. Ew. krewetki. Danio jest co prawda nie za dużą rybką, ale potrzebuje miejsca, bo jest ruchliwa. Min. 80l (Min. 5-7 sztuk) Kosiarka to dosyć duża rybka i jest do min. 100l. (Trzyma się w stadach min. 5 osobników) Neonki są stadne i najlepiej mieć min. 10 sztuk ew. 6-7 szt. Litraż to min. 40l. Kiryski też stadne. po min. 5 sztuk. Krewetki też w większych grupkach mi. 5 sztuk. Poza tym Amano jest do większych akwarii.. myślę, że tak 30-40 min. Neony 80L Przesada! Neonki spokojnie do 40l lub 54l! ~~~ Proponowana obsada: 1 Bojownik Krewetki Red Cherry lub Babaulti lub: 1+2 (ew. 3) Gupik i jak chcesz, to krewetki RC lub Babaulti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 prosze nie dyskutowac... <- Mod: Nie ponosi Cie delikatnie ? ''Gatunek ten źle znosi zbyt jasne podłoże i oświetlenie. Bardzo dobrze czuje się w akwarium z bujną roślinnością i wolna przestrzenią do pływania. Jest rybą dosyć spokojną, ale wrażliwą na zmiany parametrów wody.'' Czyli 80L, bo w 50L to duzo tej przestrzeni razem z roslinami nie ma. Do 40 bym nie dala bidakow ... pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 to ja powiem jeszcze inaczej, nie kieruj się litrażem a rozmiarami akwarium, neony od 60-70cm długości zbiornika itd... bo co z tego że będę miał akwarium 80 jak będzie wąskie na 20 cm a wysokie na 100? Link to comment Share on other sites More sharing options...
love_gr Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 Nie, neonki spokojnie w 40-54l (wymiary standardowe). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buncol Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 No co do 40l to bym się zastanawiał, ale 54l to już na małe stadko może być. No a co do obsady to tylko bojek i krewecie nic więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
love_gr Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 No, Neonki lepiej w 54l i tam spokojnie można już mieć większe stadko Przy takim litrażu jedynie bojek i Krewetki Red Cherry lub Babaulti Link to comment Share on other sites More sharing options...
hank_bojownik Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 ja w 25l mam 9 rybek 2 mieczyki 2 gupiki bojownika kiryska glonojada i 2 neony (bo mi 2 zdechly ) i tak w sam raz jest jeszcze mysle jakiegos slimaka kupic i git Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 ja w 25l mam 9 rybek 2 mieczyki 2 gupiki bojownika kiryska glonojada i 2 neony (bo mi 2 zdechly ) i tak w sam raz jest jeszcze mysle jakiegos slimaka kupic i git tragedia... obsada całkowicie źle dobrana i nie dziwie się że ryby zdychają, nic nie dokupuj. -mieczyki - wymagają 100l, rosną bardzo duże. -gupiki - ok, ale bez bojka -bojek - ok, ale bez gupików -kirys - ryba stadna, trzyma się min 5 sztuk, wymaga min 50l -glonojad - o zgrozo, nie nadaje się do takiego akwarium -neony - wymagają 50l do tego ryba stadna nie trzymana w stadzie Praktycznie wszystkie ryby dobrane zapewne na zasadzie "bo ta rybka mi się podoba", bez sprawdzania ich wymagań i zdobyciu jakiejkolwiek wiedzy akwarystycznej. Większość ryb do oddania bo będą dalej zdychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 W takim akwarium kirysy lepiej je oddaj.Z resztą to oddaj wszystkie rybki oprócz bojków i krewetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
hank_bojownik Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 suuuuuuuuuuuuuuuuper dzieki za info xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
ficiek Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 ja w 25l mam 9 rybek 2 mieczyki 2 gupiki bojownika kiryska glonojada i 2 neony (bo mi 2 zdechly ) i tak w sam raz jest jeszcze mysle jakiegos slimaka kupic i git Ok, męcz sobie te ryby, ale nie mów innym co trzymasz, bo wprowadzasz w błąd. 2 mieczyki w żadnym wypadku kiryska w żadnym wypadku, stadny glonojada w żadnym wypadku 2 neony (bo mi 2 zdechly - ciekawe dlaczego? w żadnym wypadku, stadny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts