majaluki Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 to znowu ja, ale nie mogę nic znaleźć w naszej encyklopedii, czy wiecie coś na temat hodowli czarnego kiryska? widziałem takie dziś w sklepie, czy można hodować takie z kiryskami panda, jeśli nie to dlaczego nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 kirysek czarny to odmiana hodowlana kiryska spiżowego (corydoras aeneus) więc szukaj info na temat tej ryby osobiście sądzę że nie powinieneś dodawać kirysków , to ryba stadna , a masz pandy , których jest 3 a powinno być min 5-6 , wtedy można by było mówić że to stado ... ale znów do 5-6 kirysków panda dokupywanie innego gatunku kiryska (też stadna , min 5-6szt) dawało by to już przerybienie na dnie ... tak więc : dokup pand i nie myśl o spiżowych , ew. oddaj pandy i miej spiżowe ... wybór należy do Ciebie ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Kirysek Czarny - Corydoras sp. cf. aeneus(black) to chyba ten W swoim akwa masz tylko 3 szt kirysków, a to mało, powinno być 5 szt (i to tego samego rodzaju) i zmartwie Cię, ale więcej kirysków do tego litrażu nie możesz już dołożyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 A ja takich kirysków szukam od jakiegoś czasu i nigdzie nie ma. majaluki - za ile je widziałeś?? Może ktoś z Was widział takie ostatnio w Warszawie? Jeśli tak to będę wdzięczna za info gdzie i po ile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 nie martwię się, byłem tylko ciekaw co to za odmiana, dzięki wielkie za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts