Czesio XD Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Jak podniesc pH, nie podnoszac twardosci ? edit: nie wiem po co ? patametry jakie są pH 7,1 Gh 17 parametry jakie maja byc pH 8- 8,2 Gh 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Pierwszy wynik na google gdzie do wyszukania wpisałam: "jak podnieść ph w akwarium" http://www.forum.tropheus.com.pl/index. ... topic=1307 Ale chyba widzę, że lepiej marudzić na czacie na ten temat przez godzinę zamiast samemu poszukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesio XD Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 Widzę że szybko szukasz w google, dziękuje. Ale raczej nie skorzystam. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania Jak wiadomo podnoszenie pH pociągnie za sobą wzrost twardości , a ja chcę żeby ta twardość spadła. Tyle to ja wiem bez google Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Uuuuuuuuuu hehehe Fakt jest jedna radykalna metoda , stosowałem ją nie raz wodę przepuszczasz przez ro i wtedy twardość jest zero , oczywiście trochę podskoczy od podłoża itd i wtedy soda oczyszczoną podnosisz pH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts