majaluki Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Czy to mieczyk czy płatka pływa mi po akwarium? nabyłem dziś, pływała razem z płatkami i sobie pomyślałem, że to też płatka, ale jak oglądam fotki w encyklopedii to sam nie wiem do końca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 to mieczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 dla mnie też mieczyk, ale najlepiej zapytaj michał84 jest bardzo otrzaskany jeżeli chodzi o xiphophorusy na przyszłość nie płatki tylko platki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Drugi raz w przeciągu miesiąca pojawia się podobny mieczyk,to oczywiście zdjęcie mieczyka hellera, ale co do odmiany mam wątpliwości,jeszcze niedawno napisałbym simpson bo pod takiego podpada,ale ostatnio słyszałem takie nazewnictwo przy podobnych mieczykach"delta". Jak czegoś więcej się dowiem to napisze w kompendium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted September 16, 2009 Author Share Posted September 16, 2009 dzięki za szybką reakcję, czy duży rośnie jak Hellera? Muszę go oddać? Mam 60L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 właściwie mieczyk to mieczyk więc minimum 100L niektórzy nawet mówią 150L proponuję wymienić na platki - są podobne i mają mniejsze wymagania co do litrażu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts