Gloster Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 (edited) Opis zbiornika: 40x40x40 - 64l Parametry: Dowolne - filtr RO Podłoże: Piasek Filtracja: HBL-701 Technika CO2: Butla CO2 Nawożenie: CO2, sole, intermag Rośliny: Microsorium thin leaf Microsorium pteropus mini Microsorium windelov Bolbitis heudeloti Flame moss Phoenix moss Subwassertang Oświetlenie: 2x Naświetlacz LED 6500K 30W Jakie ryby będę mógł trzymać w tym zbiorniku? Zastanawiałem się nad: 40x Neon czerwony + 20x Kirysek panda. Edited November 27, 2014 by Winkiel Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Możesz powiedzieć jakie ryby chcesz? Bez tej wiedzy nikt się nie odezwie z innym pytaniem niż moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Jestem otwarty na wszystkie propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Przy takim świetle śmiesz pytać o ryby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Jak widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Rozumiem, ale mógłbym wymienić całą encyklopedię ryb. Może skonkretyzujesz do jakiegoś biotopu, albo ogólne i do jakich parametrów wody. Popieram Krzyśka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Filtr bardzo słaby. Nie nadążysz z czyszczeniem. Miałem w HBL-501 w kostce 30l i po tygodniu ledwo chodził pomijając, że do cichych nie należy. Zaznaczę, że w akwa były kilka danio perłowych i 5 krewetek. Także obsada była niewielka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 (edited) Rozumiem, ale mógłbym wymienić całą encyklopedię ryb. Może skonkretyzujesz do jakiegoś biotopu, albo ogólne i do jakich parametrów wody. Popieram Krzyśka. Napisałem, że parametry mogę dowolnie zmieniać ze względu na filtr RO. Nie mam wybranego biotopu. Edited November 27, 2014 by Winkiel Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 No to jakie ryby Ci się podobają? Moim zdaniem to się robi nudne, więc skonkretyzuj pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 (edited) Danio perłowy, neony, kiryski, paletki, skalary, brzanki, kolcobrzuch karłowaty, bojownik. Edited November 27, 2014 by Winkiel Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Danio perłowe rozumiem, ale paletki, skalary? W jakim świecie żyjesz? Bez urazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Kazałeś mi wypisać ryby, które lubię, więc nie rozumiem o co Ci chodzi? Wiem, że wszystkie ryby, które są moimi "ulubionymi" nie nadają się do tego akwarium. Nie jestem omnibusem i nie znam wszystkich gatunków ryb. W jaki sposób mam teraz znaleźć rybkę, która będzie się dobrze czuła w tym akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 To akwarium ma wymiary 40x40x40. To może Razbora plamista, drobniczka jedniodniówka,Drobnotka nadobna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 To akwarium ma wymiary 40x40x40 tak? Tak, jest to podane w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Zacytuję mapeta ,,przeglądasz galerie z podobnym litrażem". Nie rozumiem czemu nie stosujesz się do mądrych rad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Już dowiedziałem się czego chciałem. Wątek można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Zauważyłem. Dlatego podałem Ci ryby biorąc pod uwagę rozmiar akwarium, a nie litraż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Może być też gupik endlera, tylko wtedy nie użyjesz RO mam nadzieję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Skoro podoba Ci się Danio perłowy, co popieram bo jest piękny, to dlaczego nie zrobisz jednogatunkowego z tą rybcią? Ławica Danio na tle zielonych roślin. Cudnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 @UP Mam za mocne oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 To można łatwo zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gloster Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Pytanie czy ja chcę to zmieniać? Nie chcę na razie tworzyć zbiorników pod określone gatunki ryb dzięki czemu nie jestem im w stanie zapewnić takich warunków jakie powinny mieć. Nie chcę ich męczyć, więc akwarium będzie bez nich. Może kiedyś przyjdzie czas na jakieś BW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 To zrób Holendra i już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 O oświetleniu już Ci Krzysiek pisał. Wystarczy dobrać inne. Pytałeś się o ryby jakie możesz trzymać w takim akwarium. Odpowiedzi na pytanie dostałeś. Dostosuj tylko odpowiednie oświetlenie. Ale to już temat nie na ten dział. A jak nie chcesz zmieniać oświetlenia to nie możesz mieć też ryb. Zgodnie z życzeniem temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts